Au pierdut ca fraierii!

HCM-CSM Bistrița a suferit a doua înfrângere în acest tur II de campionat. Handbaliștii bistrițeni au fost învinși de HC 2 Odorheiul Secuiesc în ultima secundă de joc, după ce au condus aproape tot meciul

Partida dintre HCM-CSM Bistrița și HC 2 Odorheiul Secuiesc părea una la îndemâna gazdelor, bistrițenii conducând încă din primele minute și lăsând impresia că vor câștiga fără probleme. De altfel, prima repriză s-a încheiat la scorul de 23-18 pentru HCM. Singurul moment notabil din primele 30 de minute a fost accidentarea lui Cosma, antrenorul jucător fiind lovit la arcadă și scos din joc până la final.

În partea secundă, meciul a curs exact invers. Oaspeții s-au apărat mai bine și au marcat mai mult pe contraatac, reușind să egaleze la scorul de 30-30 în minutul 15 și să încline balanța în favoarea lor. Odorheiul conducea cu două goluri în ultimele 7 minute și se anunța un final de infarct. HCM se apropie la un punct în minutul 58 prin golul lui Ioja. Odorheiul ratează și Săcăleanu egalează. Florin Rus apără cu un reflex senzațional. Era mingea care putea aduce victoria HCM-ului, care era în atac în ultimele 15 secunde. Mingea ajunge la Ioja, pe extremă, care aruncă, din unghi în bară. Mingea ricoșează la un adversar, Odorheiul pleacă pe contraatac și înscrie golul victoriei, în ultima secundă de joc. Scor final, 38-37 pentru HC 2 Odorheiul Secuiesc și HCM termină cu un gust amar un meci frumos, pe care l-au avut în mână timp de 45 de minute.

Pentru HCM-CSM au evoluat: Rus, Grecicosei, Ioja, Codrea, Ioneac, Săcăleanu, Cosma, Balint, Lișiță. Cei mai buni marcatori ai Bistriței au fost Săcăleanu și Ioneac, ambii cu câte 8 reușite.

Săcăleanu a lăsat conducerea echipei

Directorul tehnic al echipei HCM-CSM Bistrița, Ciprian Săcăleanu a renunțat la această funcție. Săcăleanu a motivat că decizia sa nu are nici o legătură cu situația actuală a echipei. „A fost o decizie personală, am niște probleme personale pe care vreau să le rezolv. Oricum, eu o să joc pentru HCM la meciurile la care au nevoie de mine. Îmi place Bistrița, sunt cu sufletul la Bistrița și o să ajut această echipă atât cât pot” a declarat Ciprian Săcăleanu. Ciprian Săcăleanu evoluează pentru HCM deși are probleme de sănătate. Acesta joacă cu șuruburi în coloană, expunându-se unor riscuri în caz de accidentare. Chiar și așa, Săcăleanu a fost cel mai bun marcator în meciul cu Odorheiul, înscriind 8 goluri, deși a jucat numai o repriză.

Cosma crede că HCM a pierdut din cauza lipsei de experiență

Antrenorul echipei HCM-CSM Bistrița, Bogdan Cosma, este de părere că echipa sa a pierdut meciul din cauza lipsei de experiență.

„S-a văzut pe final lipsa de experiență a jucătorilor mei. Meciul s-a pierdut în repriza secundă. Sper ca echipa mea să fi învățat ceva din acest meci. În partea secundă ne-au dat șase goluri pe contraatac și noi n-am reușit nici unul, ceea ce nu este permis. Cred că s-a văzut și lipsa pregătirii fizice. Nu pot să spun că Ioja a fost vinovatul că a ratat pe final. Nu trebuia să ajungă în situația aceea. Trebuia să așteptăm până în ultimele 3 secunde și după aceea să aruncăm la poartă”, a declarat Bogdan Cosma.

Deși nu a evoluat în partea secundă, Cosma nu crede că acesta este principala cauză a înfrângerii și nici faptul că jucătorii nu și-au primit banii de patru luni de zile. „Nu cred că am pierdut din cauza faptului că n-am jucat în repriza a doua. Ei trebuie să fie conștienți că eu sunt aici să îi antrenez, nu să joc. Nu cred că un jucător se gândește la bani în aceste momente. Oricum, în momentul de față se face handbal de plăcere la Bistrița, nu pentru bani” a afirmat Bogdan Cosma la finalul meciului pierdut cu HC 2 Odorheiul Secuiesc.

 | 86 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On