Au jucat pentru o colegă aflată în suferință! Fetele de la CSM, învinse la Caracal în ultimele minute

După aproape o lună de pauză competițională, datorată acțiunilor loturilor naționale de senioare, tineret și junioare, s-a reluat campionatul național de handbal.  Etapa a  șaptea a returului Diviziei A la handbal feminin, seria B, a programat la Caracal, partida dintre  CSS din localitate și CSM Bistrița, cele două echipe fiind înaintea acestui joc vecine în clasament, locul opt bistrițencele și locul nouă gazdele. 

Bistrițencele care veneau după două victorii în ultimele două etape, sperau să se întoarcă cu două puncte de la Caracal, victorie care să i-o dedice jucătoarei Andreea Suciu, internată în spital cu problem medicale. Nu au reușit deși s-au străduit cât au putut.

Partida a fost una extreme de echilibrată pînă în minutul 55, când scorul era 31-30 pentru gazde, în ultimele cinci minute bistrițencele primind șase goluri fără a reuși să înscrie. Încă din startul partidei s-a mers cap la cap , bistrițencele reușind să se desprindă la două goluri avantaj în minutul 11, scor 5-7, după care s-a marcat alternative, fetele lui Carmen Mican conducând pe tabelă cu 8-7 în minutul 13, 10-9 în minutul 15, 13-12 în minutul 21, 16-15 în minutul 28 , pentru ca până la pauză gazdele să preia conducerea cu 19-17. După pauză bistrițencele egalează la 19 în minutul 32, apoi ambele echipe trec pe rând la conducere la o diferență de un gol până în minutul 55, după care fetele de la CSM cedează definitive, primind șase goluri fără a reuși să înscrie, astfel că la final tabela arăta: CSS Caracal – CSM Bistrița 37-30.

 Lotul folosit de antrenoarele Carmen Mican și Loredana Buf: Georgiana Stoleru-Martin, Andreea Balogh, Paula Mărtari, Alina Domniți, Ligia Ilieșiu(11 goluri), Lia Cira, Elisabeta Cadar(9), Irina Boiciug(2), Denisa Dorhoi(5), Andreea Săsărman(3), Ancuța Mușină.

Carmen Mican, antrenor:”Am sperat să câștigăm acest joc, s-a mers aproape tot meciul cap la cap, dar pe final am făcut câteva greșeli care ne-au costat. Sorul nu reflectă deloc situația din teren, s-a demonstrate încă odată că handbalul se joacă până la ultimul fluier al arbitrilor. Mi-e și jenă să mă mai repet, dar când pe bancă ai  doar două jucătoare de camp, este foarte greu să obții ceea ce îți propui”.

 

Andreea Suciu, în revenire după o tromboză fulgerătoare

Una dintre jucătoarele de bază ale CSM-ului Andreea Suciu e internată la Cluj, după ce în ultimele 10 zile s-a confruntat cu probleme grave de sănătate. A suferit o tromboză venoasă profundă, care i-a pus viața în pericol. Medicii din Bistrița s-au declarat neputincioși și au trimis-o la Cluj, direct pe masa de operație. Acum se simte mai bine și pare să-și revină încet-încet de pe urma acestui necaz. Coechipierele ei afost și ele extrem de afectate de ce i s-a întâmplat Andreei. "Numai acolo le stătea gândul zi de zi. Cu greu se puteau concentra la antrenamente. Să sperăm că va reveni cât de curând alături de noi", spune Carmen Mican, antrenoarea echipei.

Leon Buhai

 | 569 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *