Atunci când ne luminează trasoarele! Un editorial de Alin Cordoș

Trasoarele trase în urmă cu 27 de ani lovesc, vorbesc, fac gălăgie, cumva luminează în pîcla deasă care s-a așezat în ultimii ani peste Decembrie 1989. Trebuie vorbit serios despre acest lucru, că , iată, vor fi tot mai puțini care să știe cu adevărat despre subiect.

Ce vor înțelege toți cei născuți după 2000 în România asta obosită și dezbinată, fie ei tineri serioși , studioși, fie ei analfabeți funcționali despre Decembrie 1989. Ce știu ei cu adevărat despre Revoluție, Lovitură de stat sau despre toți cei care au murit pe străzile marilor orașe, atunci? Ce să le spună George, Ioan sau alții despre rolul lor determinant? Ce? Ce e aia rol determinant? De ce trebuie să primești 2.200 de lei pentru un rol jucat în urmă cu 27 de ani, de ce trebuie să spui că ai fost la baricadă în Piața Romană, când tu erai la Fabrica Mecanică sau la Avicola? Cui folosește?

Cine, ce și cum pricepe ce făceați voi acolo, în piață, și ce e aia fabrica mecanică sau avicola, boss?. Cine e Ceaușescu și ce vroia el? Cică nu aveați căldură, mâncare sau portocale și banane. Cine vă mai crede, acum, după ce rolul determinant al unora și altora, a făcut booom și s-au dus dracului toate, pentru că nu le pasă, nu înțeleg, nu înțeleg cei analfabeți funcțional situația României, a Bistriței, a Clujului sau a Timișoarei din anul 1989. Anul ăsta e precum 1789, 1848, 1914, 1939, ani despre care ei, analfabeții nu știu să spună nimic.

Cum să le mai vorbești, revoluționarule cu rol determinant, despre frică, întuneric, moarte și viață, când voi, la adăpost de trasoare, ați jucat Revoluția la ruletă rusească: Cum vă uitați în ochii urmașilor lui Bucur sau Sabău, cum? 27 de ani sunt ani cât pentru o viață! Unii, ca mine, erau soldați, alții, revoluționari, în fond, niște oameni și ei, noi cu arma în mână, voi cu speranța! Știți ce ați făcut, ați înmormântat speranța, aia care moare ultima. A cere bani de la umbrele morților din Decembrie 1989… gloanțe trasoare, luminițele de la capătul tunelului.

Pentru data de 22 Decembrie 2016, eu, vă sugerez să mergeți într-o bisericuță dintr-un sat și să vă rugați cu voce tare pentru cei vii, pentru ceilalți aprindeți lumânări în locul trasoarelor…

Alin Cordoș

 | 1.503 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *