Maratonul organizat de frații Ușeriu și prietenii lor de la Tășuleasa Social a fost impecabil și în acest an. Ediția a 5-a a adunat la fel de mulți concurenți ca și celelalte, peste 800, dar a strâns mai mulți spectatori ca în alți ani.
Tabăra organizată la Piatra Fântânele, pe drumul spre Dornișoara, punctul de sosire al concurenților a fost mai animată ca altădată. Atmosfera, plină de bună dispoziție și relaxare, a completat raiul de pe traseele de alergare.
Obișnuiți cu o organizare excelentă, toți cei care a fost prezenți la acest eveniment au recunoscut nivelul și calitatea de top a acestei competiții, în comparație cu altele de profil din România.
Noutatea din acest an a constat în premii speciale pentru recorduri doborâte. Au primit câte 1500 de lei în plus cei care au stabilit cel mai bun timp de până acum la fiecare probă. Și n-au fost puțini cei care au bătut cronometrele tuturor edițiilor.
La semimaraton, Nicolae Bălan n-a avut adversar. Cu timpul de 02.04.13, a venit mai repede cu 20 de minute decât Florin Stan de pe locul 2 și cu 25 de minute mai bine decât Levente Ianoși de pe 3. A alergat cei 20 de kilometri cu 13 secunde mai repede decât recordul traseului, stabilit anul trecut, și s-a ales cu premiul special din partea organizatorilor. La femei, Mihaela Botezan a fost prima, cu 2.34.13, doborând recordul cursei cu peste 10 minute. Pe podium au mai urcat Petra Zăgrean și Valeria Rusu.
La maraton, fondistul de olimpiadă Petrică Hogiu a avut un adversar tare în Cătălin Sorecău din Sângeorz Băi, pe care l-a învins doar cu 3 minute și jumătate pe cei 40 de kilometri ai probei. Timpul lui Hogiu, 3.43.09, i-a adus premiul de record, un record nebătut din 2014. Pe 3 a fost Ștefan Sălăgean, cu 04.01.22. La feminin, a câștigat Lavinia Șulea din Făgăraș, cu 05.11.24, timp de record, cu 30 de minute mai bun ca cel din 2015. Pe podium aumai urcat Ana Maria Miclea din Alba Iulia și Alexandra Uiuiu din Cluj Napoca. Însă, la această probă, satisfacțiile celor care au încheiat-o au fost foarte mari, 180 din 199 de concurenți reușind să treacă linia de sosire.
La ultramarton, s-a impus bucureșteanul Andrei Ivanov, însă la distanță mare de record. A avut 9 ore 46.34 pe cei 80 de kilometri, cu aproape 30 de minute mai mult decât recordul din 2016. După el au sosit Gabriel Cojan din Brajov și Alin Cârdei din Vicovu de sus. La feminin, doar 9 alergătoare au încheiat cursa, cursă câștigată de bucureșteanca Alexandra Ungureanu, urmată de clujeanca Alexandra Ștefan și bistrițeanca Georgeta Romanciuc. Recordul a rămas însă nebătut, la aproape 2 ore distanță.
La triatlon, Mihai Cupșa din Bistrița Bârgăului a fost cel mai bun la înot, ciclism și alergare dar, cu 3.11.24, nu s-a apropiat de record. Pe podium au mai urcat Stelian Hota din Târgu Mureș și Ionuț Pop din Bistrița. La feminin, a câștigat Oana Eliza Pop din Baia Mare, însă departe de record, fiind urmată de clujencele Roxana Băban și Carmen Bonaci.
Cu muzică bună, bere, mici și grătare, refăcând traseul din vorbe până târziu în noapte, s-a dus astfel și această ediție de maraton în Munții Călimani. O întrecere care crește de la an la an și se impune tot mai mult și mai sus în calendarul competițiilor organizate în județul Bistrița-Năsăud.
Rezultatele complete le găsiți AICI!
Ultimele comentarii