Atletism: Sebastian Tomoiagă, campion național la juniori 2!

Fost campion național de juniori 3 la cros și 3000 de metri, Sebastian Tomoiagă a devenit ieri liderul juniorilor 2, la 1500 de metri.

Sala de atletism “Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu” a găzduit în acest weekend  întrecerile Campionatelor Naționale ale juniorilor 2 (U18).

Sportivul antrenat de Dragoș Mihali la CSM Bistrița a terminat primul cursa de 1500 de metri, cu 4:09.90, un timp foarte bun, competitiv și la juniori 1. Tomoiagă, atlet adus la Bistrița de la Moisei, elev la LPS Bistrița, este născut în 2003 și e o mare speranță a atletismului bistrițean.

După cursa de 1500,a participat și la 3000 de metri, unde s-a clasat pe 6 cu 3:34.91.

Dumitru Guț, un alt bistrițean de la CSM, antrenat de Emil Rusz, a terminat pe 7 la 1500 de metri (4.18.55) și pe 5 la 3000 de metri (9.34.67)

La fete, Anamaria Beldean a terminat pe 9 la 1500 de metri iar Adina Onoaie pe 11 la 3000 m.

 

 | 4.638 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Ne bucuram atat pentru un titlu in țara iar cand mergem in afara nici nu ne vedem in clasamente cu timpul acesta si daca sportivul acesta e speranta Bistritei ce sa mai zicem de Rus Daniel care are o medalie Balcanica si un timp care il propulseaza pe primul loc in lotun National la Juniori 1 spre deosebire de timpul lui Tomoiaga care este de abea al-3-lea in lotul national de juniori 2 dar bine ca este competitiv la juniori 1😅 dar de unde sa stim daca de valorile adevarate nu se scrie articole…

    Post a Reply
  2. In vremurile astea unii se bucura de un titlu national…normal…pt ca se pregatesc de iesit la pensie…Dar acum 20-25 de ani in urma. .cand un sportiv…fiind junior…era campion la juniori mici ..juniori mari…tineret. si seniori…campion european…participant la Mondiale…si multe alte competitii…era si in lotul national si lotul olimpic…era batut si pedepsit sa nu mearga pana acasa la tara la parinti!Era luati din prima Olimpica ce o primea de la Bucuresti si din Vitamine…care de asemenea i se lua din vitaminele primite de la lot…cand primea bani de vitamine si echipament sportiv i se dadea numai o suma din bani restul erau opriti …pe deasupra daca intarziam 10 min.in hotel ne batea. Cu palmele …dar …cand el nu venea la antrenamente sau venea bat…..razamandu.se de garduri…cine il lua la raspundere sau cine il batea.. pe toti sportivii i batea cu palmele.. o avut nulti sportivi campioni europeni etc…dar nu a stiut sa.i pretuiasca…toti l.au parasit…din cauza comportamentului…el neavand copii.. a crezut ca noi sportivii suntem obiectele lui…poate face ce vrea cand vrea cu noi!!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *