Sâmbătă, în 20 de orașe din țară, printre care și Bistrița, Federația Română de Atletism în parteneriat cu asociațiile județene de atletism a organizat un cros, destinat copiilor nelegitimați. Finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului, acțiunea face parte din proiectul Pierre de Coubertin și a fost destinată elevilor nelegitimați, fete și băieți născuți în anii 2000, 2001, 2002 și 2003. Deși organizatorii au pregătit premii pentru toți participanții, crosul de la Bistrița a fost unul destul de slab, ca și număr de participanți, doar 31 de fete și 35 de băieți din Sângeorz Băi, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Rebrișoara, Coșbuc, Școlile Gimnaziale nr. 1,3,4,6, Liceul de Arte și Liceul de Muzică din Bistrița s-au prezentat la startul celor 4 probe: 800 metri fete născute 2002-2003, 1000 metri băieți născuți 2002-2003 și fete născute 2000-2001 și 1500 metri pentru băieții născuți în 2000-2001. Printre cei careau urcat pe podium la acest cros i-am întâlnit și pe Emanuel Musteață din Sângeorz Băi, Paula Constantin din Ilva Mare, Antonia Timoce și Călin Farcaș de la Liceul de Arte și Adriana Sînmihăian de la Școala Gimnazială nr. 1, elevi care au prins podiumul și la crosul Maria Cioncan.
Rezultate
Fete născute 2002 și 2003
Locul 1 Nicoleta Olariu – Rebrișoara
Locul 2 Adriana Sânmihăian – Șc. G. Nr. 1 Bistrița
Locul 3 Antonia Timoce – Liceul C. Baba Bistrița
Băieți născuți 2002 și 2003
Locul 1 Călin Farcaș – Liceul C. Baba Bistrița
Locul 2 Ionuț Hăngănuț – Liceul C. Baba Bistrița
Locul 3 Darius Șorecău – Sângeorz Băi
Fete născute 2000 și 2001
Locul 1 Paula Constantin – Ilva Mare
Locul 2 Maria Someșan – Lunca Ilvei
Locul 3 Mia Mihalca – Rebrișoara
Băieți născuți 2000 și 2001
Locul 1 Emanuel Musteață – Sângeorz Băi
Locul 2 Antoniu Ștefan – Școala Gimnazială nr.4 Bistrița
Locul 3 Sebastian Buhai – Lunca Ilvei
Clasament pe școli
Locul 1 Liceul de Arte Corneliu Baba
Locul 2 Școala Gimnazială AP Alexi Sângeorz Băi și Școala Gimnazială Rebrișoara
Ocupanții primelor 3 locuri au fost premiați cu diploma, medalii, rucsac, fes, 3 caiete, tricou, apă și suc, iar toți participanții au primit câte o diplomă și un tricou inscripționat.
Zsolt Gyonyossy, președinte Asociația Județeană de Atletism:” Este un proiect inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului, un proiect ce se derulează în toată țara. A fost o participare destul de restrânsă și acest lucru trebuie să ne dea de gândit, deoarece acest proiect a fost anunțat atât la nivel de Inspectorat Școlar Județean, dar și la nivel de Direcție Județeană de Sport și Tineret și Club Sportiv Municipal. Profesorii sunt prezenți la datorie și acesta este un semnal bun care ne confirmă că jos se lucrează, dar am impresia că undeva la cap se împute treaba, deci pețtele de la cap se împute cum se zice și eu zic că trebuie să trezim acei factori de decizie și răspundere la nivel local care sunt direct răspunzători ca identificarea și inițierea talentelor să fie la nivel maxim. Eu trag un semnal de alarmă pentru că toți care ar trebui să fie prezenți aici ca și coordonatori nu sunt. Eu vreau să felicit toți profesorii care au fost prezenți pentru că ei au putut să vină iar stimații mei colegi din oraș au fost prezenți mai puțini”
Sportulbistritean.ro
Ultimele comentarii