Atletism, juniori: Avem campioni naționali la cros!

Echipa bistrițeană formată din Laurențiu Vrabie, Dumitru Guț, Andrei Anton și Bogdan Hojda a devenit campioană națională de cros pentru juniori 2.

Sub îndrumarea antrenorilor Dragoș Mihali și Emil Rusz, CSM Bistrița a terminat pe 1 la Campionatul Național de juniori și copii, desfășurat în weekend la Botoșani.

La individual, Laurențiu Vrabie a fost pe 2, Dumitru Guț pe 3 și Andrei Anton pe 4, pe distanța de 6 kilometri.

La fete, echipa antrenată de Alina Cucerzan și Emil Rusz, formată din Larisa Ureche, Larisa Buf și Raluca Login a terminat pe locul 5 la junioare 2.

La juniori 3, echipa formată din Ioan Rus, Leonuț Părăuan, Andrei Rusz și Marius Andreca, coordonată de antrenorii Maria Pântea, Rusz Emil si Mihali Dragos au terminat pe 5.

La junioare 3, bistrițencele antrenate de Emil Rusz au prins podiumul la echipe prin Anamaria Mocodean, Diana Dan, Lenuța Constantin și Nadia Pop. De asemenea, Diana Dan a ieșit vicecampioană națională, cu un loc 2 la individual.

Tot în acest weekend, la Câmpulung Moldovenesc, a avut loc Campionatul National de Alergare Montană, etapa1 – Seniori si U20, o selecție pentru Campionatul Balcanic. Un rezultat de excepție l-a obtinut Dumitru Guț, care s-a clasat pe locul 1 la 6 km – junior 1, deși este mai mic cu doi ani față  de cei din spatele lui.

Sportivul antrenat de Emil Rusz i-a devansat pe Laurențiu Vrabie (locul 5), Andrei Anton (locul 7), Bogdan Hojda (locul 9), Teodor Marica (Athletic – Gloria, locul 10). La seniori, Daniel Rus (Athletic Gloria) a abandonat.

Campionatul Balcanic va avea loc în 15 mai în România. Țara noastră se va prezenta cu două echipe.

”Vreau să aduc mulțumiri conducerii clubului CSM Bistrita, Asociatiei Datacor Running, Asociatiei OM Orasul Mariei, în special domnului Cristi Bilegan si Doamnei Pop Alina, Asociatiei Rotari Bistrita si Rotari Nasaud. Vă multumesc că ne sprijiniți și în acest an. Și nu în ultimul rând directorilor și profesorilor de sport de unde provin copiii – Liceul Grigore Moisil Bistrița, Liceul cu Program Sportiv, Liviu Rebreanu, George Coșbuc din Năsăud, Școala Gimnaziala Nr 1 din Lunca Ilvei, Școala gimnaziala Nușeni, Școala Gimnaziala Josenii Bârgăului și profesorilor antrenori cu care am format echipele. Le multumesc și părinților pentru întelegere și sprijinul acordat, sportivilor care au adus aceste rezultate”, spune antrenorul Emil Rusz, cel care și-a trecut în palmares cu această ocazie 5 medalii naționale.

 | 3.203 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *