Atletism, CN juniori 1:  Marica, vicecampion național! Daniel Rus,prins într-un meleu, doar pe 7!

În sala de atletism „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu” s-a desfășurat  ediția cu numărul 50 a finalei Campionatelor Naționale rezervate juniorilor 1 (U20)

Bistrițeanul Daniel Rus a fost printre favoriți în proba de 3000 de metri, după medalia de bronz obținută recent la Balcaniadă. Însă, a fost prins într-un meleu în prima parte a cursei și a ratat plutonul fruntaș. Mai mulți alergători s-au împiedicat, au căzut, iar alții s-au călcat pe ghete și au fost descălțați. În această situație s-a aflat și un alt bistrițean din concurs, Sebastian Tomoiagă, care a abandonat.

Rus a terminat doar pe 7 cu timpul de 9.17:16, față de 8.45 cât a avut la Balcaniadă. Cu un timp apropiat, ar fi prins o medalie, câștigătorul (Dumitru Mihai din Pitești) având timpul 8.54:94.

Vestea bună a venit însă de la coechipierul lui Daniel Rus, care a reușit să termine pe 2. Teodor Marica, și el legitimat pe Atletic – Gloria Bistrița, a încheiat cursa în 8.55:60 și a câștigat medalia de argint.

Ușor obosit, Daniel Rus n-a scos un rezultat prea bun nici la 1500 de metri, unde a ieșit al 6-lea, în fața lui Marica, aflat pe 10.

La 800 de metri, Cristian Urs de la CSM Bistrița a încheiat cursa pe 12 iar la fete Diana Arieșan a fost pe 10.

 

 

 

 | 3.014 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *