Atletism: Rezultate modeste pentru bistrițeni la naționalele de cros!

La Băile Felix s-au desfășurat Campionatele Naționale de cros pentru juniori 1, tineret și seniori, acolo unde speranțele bistrițenior se îndreptau spre Daniel Rus și Teodor Marica, sportivi cu dublă legitimare Atletic Bistrița – Gloria 2018, antrenați de Silvia Mureșan.

Însă, surpriza a venit de la Sebastian Tomoiagă (antrenor Dragoș Mihali), de la CSM Bistrița, care s-a clasat pe 8 la juniori mari (6000 m), deși e mai mic cu 3 ani decât vârsta maximă a celor din concurs.

Daniel Rus, care țintea o medalie, s-a clasat pe 6 la juniori, la 33 de secunde de învingător, Dumitru Robert din Pitești și la 13 de locul 5. A ratat astfel și calificarea la europene, unde vor merge primii 5.

Marica a terminat pe 13, la un minut și 7 secunde de prima poziție.

Cu rezultatele obținute la individual, Clubul Sportiv Municipal a luat medalia de de argint pe echipe: Tomoiagă (8), Raul Vrabie (10), Ciprian Urs (12),  Alexandru Vădan  (20)

 | 5.341 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Domnule Linca, sunteți un MARE cunoscător în ale atletismului. Atletul, Daniel Rus nu cred ca va datorează nimic personal dumneavoastră și nici obiectivele lui nu trebuie stabilite de dumneavoastră. In urma cu 4 săptămâni, Daniel Rus a devenit pentru a-7-a oara, Campion Național al României, calificându-se la Campionatul Mondial de Alergare Montana care va avea loc in Argentina, in luna noiembrie. Va mulțumim pentru ” articolul”postat atunci și pentru felicitările pe care ni le-ați adresat. Asa cum le știți întotdeauna pe toate ar trebui sa cunoașteți și faptul ca un vârf de forma nu poate fi atins săptămâna de săptămâna, exista și competiți de pregătire și verificare. Acest Campionat de Cros a fost un bun prilej de verificare a pregătirii pentru obiectivele majore pe care le are de îndeplinit. In privat va trimit rezultatele de la acest Campionat Național de Cros, precum și ani de naștere a sportivilor evidențiați(verificați vârsta sportivilor de pe locurile 1-4). Trageți singur concluzile…, atât cât puteți!

  Post a Reply
  • Nu va meritati numele de ‘Zanca’. Si de aici se intelege de ce.

 2. Sigur că nu eu îi stabilesc obiectivele. Chiar dumneavoastră le-ați stabilit și le-ați postat pe pagina oficială a clubului Gloria. Citez: ”Atletul Gloriei 2018 va continua pregătirea, pentru că în 18 octombrie va participa la Băile Felix la Campionatul Național de Cros, acolo unde își propune să câștige din nou titlul de Campion Național. Acest lucru i aduce la calificarea la Campionatul Balcanic de Cros din Muntenegru din luna noiembrie și Campionatul European de Cros din Portugalia!”
  Deci, băbește: dacă și-a propus primul loc, a terminat pe 6 iar primii 5 s-au calificat la acele competiții, înseamnă că sportivul dumneavoastră nu și-a atins obiectivul.
  În ce privește vârstele primilor 4 sportivi de la naționale, nici aici nu aveți dreptate. Trei dintre aceștia sunt mai mici cu un an ca Daniel iar unul chiar cu doi.
  Iar despre vârf de formă să nu mai pomeniți că vă descalificați. Poate, când erați dumneavoastră sportivă exista așa ceva. Acum, cu atâtea competiții, se caută un plafon, sau mai exact un podiș de formă sportivă.
  Și nu mă provocați prea tare că știu foarte bine și ce nivel au concursurile de alergare montană pentru juniori la care participați. Spre deosebire de cei care vă înghit gogoșeii pe nemestecate, eu chiar verific înainte de a scrie ceva. Vă doresc succes și cât mai multe rezultate relevante.

  Post a Reply
 3. Alergare!!! Doamna Silvia faceti bine si linistiti-va cu povesti de „oamnei”care nu stiu sport
  Alergare montana face si omul de rand care alearga prin parc sau padure
  si nu mai vorbiti ianinte de competitie despre ce v-a fi acolo si cum cuceriti medalii
  vorbiti dupa ce sunteti cu medalia la gat nu cu ea la gatul altuia
  nu mai aveti banuti de Eritropoietina EPO??? ca dispar rezultatele!!

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *