Atletism: Bistrițenii, rezultate bune la Campionatele Internaționale ale României „Iolanda Balaş Soter”

Federaţia Română de Atletism a organizat o nouă ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României „Iolanda Balaş Soter”.

Cea de-a 64-a ediţie a celei mai vechi competiţii continentale a avut loc la Cluj Napoca în 7 şi 8 iunie şi a fost deschisă tuturor atleţilor seniori. Competiţia a avut 38 de probe atletice (masculin şi feminin), desfășurate în sesiuni de seară, pe Cluj Arena.

Cel mai bun rezultat a fost obținut de Ionuț Zăgrean de la CSM Bistrița, care a fost al 7-lea la 1500 de metri din 15 atleți aflați la start. Sportivul antrenat de Alina Cucerzan și-a depășit recordul personal, a coborât sub 4 minute, mai exact 3:56, și a ieșit al doilea la tineret.

În aceeași probă a concurat și Teodor Marica, cu dublă legitimare Athletic Bistrița – Gloria 2018. Sportivul antrenat de Silvia Mureșan, a terminat proba pe 11, dar are atuul tinereții, fiind cu 3 ani mai mic.

Zăgrean a terminat pe 9 la 800 de metri din 18 concurenți, printre care s-a aflat și Traian Mustață, al 14-lea, dar cu un timp bun, cu care poate ataca o medalie la naționalele de juniori 1.

Celălalt bistrițean legitimat recent de Gloria 2018, Daniel Rus, a încheiat ultimul proba de 5000 de metri, depășit cu un tur de ceilalți competitori.

La feminin, Anamaria Beldean de la LPS Bistrița a fost pe 6 la 1500. Sportiva Alinei Cucerzan a fost a doua junioară din concurs, cu 4:58.36. Ea a concurat și la 800 de metri unde, cu 2:24, a fost a 9-a, dar cea mai tânără din cele 13 concurente.

 | 1.314 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *