Atitudine și determinare! Asta a avut Dumitra mai mult ca Heniu, în derby-ul Ligii a 4-a! (FOTO)

La o simplă privire asupra componenților celor două echipe care au jucat derby-ul campionatului ligii a patra, dintre ACS Dumitra și Heniu Prundu Bârgăului, cei prezenți în tribune se așteptau să vadă un joc frumos, foarte disputat, cu multe goluri marcate. 

Pe teren s-a  aflat aproape toată crema fotbalului județean, toți jucătorii care au evoluat astăzi putându-se lăuda cu oarecare experiență acumulată în campionatele de juniori republicani, de liga a patra sau a treia. În ciuda terenului foarte moale, derby-ul s-a ridicat în marea parte mult peste un joc de liga a patra, ambele echipe dorind să-și treacă în cont cele trei puncte puse în joc.

Jocul a avut două reprize distincte, prima controlată de gazde, cre s-au adaptat mult mai bine la starea terenului, jucătorii din Dumitra având o atitudine și o determinare mult peste adversarii lor, în timp ce repriza a doua a fost a oaspeților care, având de recuperat un handicap de două goluri, au mutat jocul în terenul gazdelor, care s-au apărat bine și au ieșit periculos pe contraatac. Ambele echipe au început precaut jocul, luâdu-și măsuri pentru a nu primi gol, amele echipe folosind doar un singur atacant. A ieșit un joc de luptă în care gazdele au fost vioara întâi, oaspeții trimițând doar un singur șut slab pe spațiul porții lui Ilieș.

Gazdele își crează câteva bune ocazii de a deschide scorul dar Avram respinge greu o lovitură liberă executată de Iușan și Darlaci reia cu capul imprecis la un corner executat de Cilean. Oaspeții fac prima schimbare, introducând un atacant, A. Rus în locul lui Precup, în minutul 30 și Bârgăul începe să conteze și în terenul gazdelor. Când toată lumea se pregătea de pauză, Nap pierde prea ușor o minge, urmează o centrare a lui Cilean și Poenar reia din voleu în poarta lui Avram, deschizând scorul în minutul 44. Un minut mai târziu același Cilean execută o lovitură de colț, oaspeții resping, mingea ajunge la Marc care duce scorul la 2-0 cu un șut pe jos de la 25 metri.

Repriza a doua începe cu o acazie a gazdelor, Iușan trece în viteză pe lângă Homei, dar șutează în plasa laterală după care Rogna reduce scorul în minutul 49, când saltă o minge peste Monorean și Ilieș. După golul marcat oaspeții forțează egalarea, mută jocul în terenul gazdelor, care se apără bine și trimit mingi pentru Cilean, cel mai bun jucător de pe teren, care crează de fiecare dată panică printre fundași adverși. Oaspeții ratează câteva ocazii de a egala prin Nalați, Rogna, S. Rus, dar și gazdele pot închide jocul în minutul 80 când Cilean driblează trei adversari și trimite mingea pe lângă Avram, dar Nap respinge de pe linia porții.

Finalul jocului și cele cinci minute de prelungire sunt dramatice, cu toată echipa oaspete în careul gazdelor, dar singurele lucruri de semnalat au fost cele trei schimbări făcute de Mândrean în minutele de prelungiri pentru a da câteva clipe de respiro colegilor lui. Astfel s-a scris istoria acestui derby, unul câștigat de gazde, victorie obținută în primul rând pentru atitudinea și determinarea de care au dat dovadă în acest joc, o victorie care relansează campionatul. Nu pot încheia această cronică fără a remarca negativ vociferările majorității jucătorilor la deciziile centralului Liviu Pop, care a reușit să gestioneze bine acest joc foarte greu, în special din cauza terenului moale care i-a invitat pe componenții celor două echipe să folosească în exces procedeul alunecării.

ACS Dumitra, antrenor Sergiu Mândrean: Ilieș, Runcan, Monorean, Cristurean, Archiudean, Mândrean, Darlaci, Iușan, Cilean, Marc, Poenar. Au mai jucat: Cioancă, Roman, Andronesi, Trif.

Heniu Prundu Bârgăului, antrenor Constantin Sava: Avram, Budăcan, Nap, Precup, Homei, Bugnar, Rogna, Conon, V. Ruscău, Blaji, S. Rus. Au mai jucat: A. Rus, Nalați, G. Ruscău.

Constantin Sava, antrenor Heniu:”A fost un joc peste nivelul ligii a patra, cu jucători buni și unii chiar de perspectivă. Prima repriză a fost a gazdelor și a noastră a fost controlată de către noi. Cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil în acest joc. Cu un rezultat bun în jocul de astăzi puteam păstra o anumită distanță față de urmăritoarele noastre, dar așa campionatul se joacă, există cinci-șase echipe de valori aproximativ egale”.

Sergiu Mândrean, antrenor Dumitra:”Am obținut o victorie meritată și muncită. Felicit toți jucătorii pentru determinarea și atitudinea arătată în acest joc. Această victorie ne ține aproape de echipa din Bârgău. Avem o echipă tânără, campionatul este lung, eu îmi doresc să câștigăm fiecare partidă și să adunăm cât mai multe puncte în clasament”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro


 | 203 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *