Astăzi, meciul Gloriilor la handbal! Primăria Bistrița ar putea lua exemplu de la cea din Buzău!

Astăzi, de la ora 18.00, Gloria Bistrița va juca în etapa a 18-a din Liga Florilor cu Gloria Buzău.

Partida este foarte importantă pentru calificarea în cupele europene. Buzăul are două puncte în față dar un meci mai mult disputat. O victorie astăzi, ar face rocada în clasament și ar crește considerabil șansele Bistriței de a juca și în sezonul următor în Cupa EHF.

Meciul va avea o încărcătură specială pentru Dzyana Ilyina, jucătoarea bielorusă transferându-se la Bistrița de la echipa buzoiană.

Partida va fi arbitrată de un arbitru din Mureș și unul din Bihor. Biletele s-au epuizat încă de ieri.

În ce privește forma de organizare a celor două cluburi, ea este asemănătoare. Dacă Gloria Bistrița este un club sportiv din subordinea Consiliului Județean, Gloria Buzău are aceeași organizare, doar că în subordinea Primăriei Buzău.

Înființat în 2017 ca o structură sportivă cu personalitate juridică de drept public, instituţie publică în subordinea Consiliului Local al Municipiului Buzău, SCM Gloria Buzău are următoarele discipline sportive: fotbal, rugby, handbal, atletism, karate, șah, gimnastică și modelism.

La un an de la înființare, SCM „Gloria” a avut un buget total de 7,6 milioane de lei. Cei mai mulţi bani s-au îndreptat către secţiile de rugby, handbal și fotbal , Cu acești bani, echipele de handbal și rugby au promovat în prima ligă iar echipa de fotbal a ajuns în două sezoane, din liga a 4-a în Liga a doua, aflându-se acum la mijlocul clasamentului.

Sume consistente de bani au primit, în 2018, şi celelalte secţii ale clubului Gloria Buzău: 387.000 de lei, secţia de şah, 384.000 de lei, cea de tenis de masă, 259.000 de lei, cea de atletism, şi 210.000 de lei a primit secţia modelism.

 | 2.416 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

7 Comments

 1. Echipa de fotbal fara drept de promovare in liga 1 …joaca practic doar in liga 2 pentru a sifona niste bani publici. In plus in ultimele sezoane la Gloria de abia se strangeau 1000-2000 de oameni pe stadion in liga 1..pentru ce sa se bage bani in sportul asta daca lumea nu e interesata de el? Si la handbal sunt tot asa maxim 3000 de persoane interesate doar ca e sala mica la noi si pare ca e un interes major. In capitalism si in anul 2020 sportul trebuie sa fie privat, cine nu face fata si nu produce sa stea acasa nu sa astepte pomeni de la stat.

  Post a Reply
 2. Iar tu daca nu ai nimic bun de spus mai bine taci.
  Am ajuns unde am ajuns din cauza gândirii eronate (ca și a ta)a celor care ne conduc.Sportul reprezintă în primul rând educatie.Asa cum sunt fonduri pentru educație ,așa trebuie și pentru sport.
  Din această cauză suntem pe primele locuri la abandon scolar,popor bolnav și stresat.
  Vă doresc tuturor sa practicați sport și multă sănătate

  Post a Reply
  • Tocmai ca am de spus …subiectul era ca primaria trebuie sa dea din banii mei si ai altor concetățeni pentru unii care dau cu piciorul în minge. Avem drumuri asfaltate, avem scoli, avem de toate, echipa de fotbal ne lipsește…sa investească în juniori prima dată sa ofere facilitati cluburilor de juniori din județ daca tot vor sa ajute.

 3. Bani cu ghiotura cu salarii de 3-4-5000 de euro din banii publici . Se sifoneaza la greu , cu parandarat ? De ce asa salarii ? Pentru ce ? Cat muncesc pe zi ? Cate 2-3 ore, apoi si masa si masaj,sustinatoare de efort…etc ? Bani PUBLICI care merg la greu la 5- 6 straine si apoi afara din tara ??? Chirie in vile , platita tot din bani publici ? BUGET DE 2,7 milioane euro bani publici ? ALO Curtea de Conturi !!!???

  Post a Reply
 4. Dragilor Cipri si Nelu, de ce va exprimati voi in numele tuturor celor care iubesc sportul si doresc sa participe la spectacole sportive?
  Sunteti praf amandoi!!!
  Stiti sa cititi sau doar stiti sa spicuiti articolul?
  Autorul spune ca primaria ar trebui sa ia exemplu, nu spune nicidecum ca primaria Municipiului Bistrita ajuta aceste ramuri sportive, care dupa cum se poate observa pana acum se cam descurca doar cu ajutorul CJ si sponsori din domeniul privat.
  De ce nu spuneti voi nimic despre banii publici investiti intr-o partie de….?
  Acei bani sunt cu adevarat din buzunarele noastre, ale Bistritenilor si nu putini ci foarte multi, luati cu imprumut si inca pe multi ani!
  Aud? Spuneti ceva. Sau sunteti pe partie?
  😃
  Mai multa atentie atunci cand ptetindeti ca cititi un articol, nu fiti atat de vocali ca si atunci cand strigati: parttiiieeee
  Hai pa!

  Post a Reply
 5. Uitasem, inca ceva. Auzirati voi de Real Zaragoza, Fiorentina, Atletico Madrid, Montpellier, Brescia, Lille si altele?
  Ei, aceste echipe au calcat gazonul Gloriei cu ceva timp in urma iar Gloria si Bistrita s-au facut cunoscute prin Europa prin fotbal, adica sport!
  Si daca voi diletantilor, nu stiati, in acele vremuri de glorie tot din bani publici si privati era sustinut sportul si asa s-a facut performanta.
  Inca o data, daca nu aveti nimic in comun cu aceadta activitate, de ce va varati nasul?
  Sau daca tot o faceti, puneti-va masca pe nasuc ca va papa virusii.

  Post a Reply
  • Crezi ca de mirifica partie nu am zis la fel ?! Ti-am zis, din banii comunitatii ar trebui finantate echipe de juniori pentru tineri din oras in prima faza si dupa ce ajungi sa aduci la maturitate cateva grupe de juniori sa dezvolti o echipa de seniori si sa faci totul sanatos. Ce ar insemna acum sa investeasca din banii orasului in salarii pentru straini dubiosi care sa joace in liga 1 pe un stadion cu maxim 1000 de persoane in tribuna? Daca iubeati asa mult gloria nu erati maxim 200 la meciuri in liga 3.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *