Streamingurile sportive online – bucuria microbiștilor și promovare gratuită pentru România

ora 02 OCT 17, 18:58:18
categorie Sporturi
numar afisari 190 afisari
Sportul Bistritean - 100217190001

Noua eră a tehnologiei permite tuturor microbiștilor, indiferent de vârstă să aibe acces la informații despre atleții sau meciurile lor preferate de pe orice colț al mapamondului. Fie că ești interesat de un meci de fotbal din campionatul intern al Italiei, sau dorești să afli rezultatul unui turneu de biliard desfașurat în Marea Britanie, câteva gadget-uri performate și accesul la un internet bun te pot transpune în câteva minute, de pe canapeaua din România, în locul dorit.

Ca efect secundar, datoriită noii tehnologii și streamingurilor live, România este descrisă la nivel internațional ca fiind o țară iubitoare de sporturi. Astfel, cei care nici n-au auzit de acest tărâm est-european, pot afla mai multe prin intermediul sportivilor români care fac performanțe reale pe alte meleaguri și uitându-se la competițiile locale pe internet.

        Cu toții știm ca România este, printre multe alte lucruri, o țară iubitoare de fotbal. În ceea ce privește audiențele de top pentru acest sport, nu putem să nu menționăm evenimentul intrat deja în Cartea Recordurilor când, în 2014, sferturile Cupei Mondiale la fotbal, Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, finalele de la Wimbledon și două etape din Turul ciclist al Franței au adunat cifra colosală de audiență: aproape 2.000.000.000 de oameni. Dintre aceștia, 1.569.000 au fost români, iar majoritatea s-au uitat la meciurile de fotbal. Este leste de înțeles de ce, o data plecați din țară, majoritatea românilor ajunși in străinătate își încep șederea pe tărâmuri internaționale căutând cele mai bune site-uri pe care se difuzează meciuri online, în special pentru campionatele interne din România. Internetul de astazi oferă variante de site-uri de streaming live pentru fotbal, unele aparținând unor posturi de televiziuni consacrate și oferind „online spectatorilor” posibilitatea de a vedea meciurile preferate la calitate HD.

        Pasionații de jocuri de cărți sau șah au și ei opțiuni variate în acest domeniu. Aceștia nu doar că au șansa să vadă turneuri locale și internaționale live, mai mult de atât, își pot testa abilitățile online jucând împotriva competitorilor internaționali de orice calibru. Ca și în cazul cântărețului Liviu Vârciu, care a caștigat turneul PokerStars Festival București din August împotriva jucătorului profesionist Chris Moneymaker, amatorii care joacă online se pot trezi că tocmai ce au înfrânt un campion internațional.

        Mai mult de atât, evenimentele sportive de orice natură care se organizează în România pot fi vizionate de un public internațional, care poate învăța mai multe despre cultura si tradițiile noastre. Un exemplu concludent în acest sens este Campionatul sportiv Balkan U20 desfășurat la Pitești, unde reprezenații a peste 10 țări din regiunea balcanică au stat cu ochii pe streaming-ul live asigurat de către Federația Româna de Atletism. Același tip de promovare este asigurată și de sportivii români care participă la competiții internaționale și fac performanță împotriva unor jucători cu renume mondial. Cel mai bun exemplu în acest sens este Simona Halep, care a pus România pe harta tenisului mondial prin rezultatele sale din ultimii 2 ani.

Meciurile acesteia sunt constant difuzate de multiple site-uri de streaming, atât din România cât și din afară. O dată cu aceste caștiguri, mulți pasionați de tenis din afara României care i-au vazut meciurile pe internet au început să afle mai multe despre țara în care una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii s-a născut și chiar au ales-o ca urmatoare destinație turistica. Publicitatea pozitivă se datorează și Simonei, care vorbește cu mândrie despre țara și orașul în care s-a născut de fiecare dată când are ocazia. În concluzie, un streaming bun și niște sportivi de valoare pot aduce un plus de imagine României pe plan mondial și pot da șansa atât microbiștilor mai comozi, cât și celor care nu au în mod real această posibilitate, de a vedea meciurile lor preferate. (P)

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie