Traseu excelent de mountain bike deasupra Pădurii Schulerwald! Merită să-l încercați!

ora 02 OCT 17, 12:06:12
categorie Sporturi
numar afisari 454 afisari
Sportul Bistritean - 100217121209

Asociația Sportivă România pe Bicicletă, una dintre cele mai active grupări sportive în domeniul ciclismului din județul Bistrița Năsăud, a realizat recent un traseu excelent de mountain bike, cu plecare și sosire în Schulerwald.

Traseul se adresează tuturor iubitorilor acestui sport, mai mult sau mai puțin experimentați. Cu zone dificile de urcare prin pădure dar și cu destule coborâri spectaculoase, proiectul are două trasee, unul de 5,5 kilometri (linia albastră) și altul de 10 kilometri (linia roșie).

Ambele ies din Schulerwald și intră în pădure, pe Dealul Tărpiului, iar apoi revin în centrul de agrement de peste centură. Marcată foarte bine și completată din loc în loc cu bănci și coșuri de gunoi, ruta propusă de asociația bistrițeană a fost folosită și în cadrul unui concurs pentru amatori, desfășurat recent și finanțat cu 9000 de lei de la primărie, în cadrul sesiunii de finanțare a proiectelor nerambursabile pe 2017, la secțiunea protecția mediului.

AS România pe Bicicletă administrează și un site util și bine structurat, www.româniapebicicleta.ro.

”România pe bicicletă este o asociaţie născută din entuziasm şi din dorinţa de a pune „pe două roţi” pe toţi cei cărora le sau le-ar place să descopere astfel drumurile patriei, fie prin munţi, fie pe șosele. Scopul nostru este să acoperim România cu trasee de biciclete, care să fie bine organizate şi bine documentate”, spun administratorii acestui site. 

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie