Jos pălăria, SLOVENIA ! Mihai Sărmășan scrie despre finala europenelor de baschet

ora 18 SEP 17, 09:48:25
categorie Sporturi
numar afisari 282 afisari
Sportul Bistritean - 091817095048

Echipa Sloveniei a reuşit aseară sa se impună în finala Campionatului European de baschet masculin disputată la Istanbul. Natţonala micuţului stat ex-iugoslav a câştigat meciul împotriva Serbiei cu scorul de 93-85. Cu un Goran Dragic în zi de excepţie, echipa antrenată de Ikor Kokoskov a dat lovitura la acest EuroBasket câştigând toate meciurile din cadrul turneului final, 5 în grupe şi 4 în fazele eliminatorii, învingând formaţii mult mai bine cotate ca Franţa, Letonia, Grecia, Spania sau Serbia în finala competiţiei.

Cifrele lui Goran Dragic în meciul de ieri sunt de-a dreptul uluitoare: 35 de puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive, aceasta ultima prestaţie a slovenului făcându-i pe organizatorii turneului sa îl declare pe bună dreptate MVP-ul competiţiei, Dragic anunţând că acesta va fi ultimul său joc pentru echipa Sloveniei, el luând decizia să se retragă din naţională dar îşi va continua cariera în campionatul de baschet nord-american la Miami Heat.

În finala mică s-a impus fosta deţinătoare a trofeului european Spania, care a câştigat în faţa Rusiei cu acelaşi scor înregistrat şi în finala mare 93-85. Echipa turneului – The best 5 este formată din Goran Dragic (Slovenia), Alexey Shved (Rusia), Luka Doncic (Slovenia), Bogdan Bogdanovici (Serbia) şi Pau Gasol (Spania).

Cu o populaţie cât are Bucureştiul, Slovenia devine în premieră Campioană Europei, în timp ce Serbia şi-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009, finala de ieri de la Istanbul marcând o premieră, fiind prima din istoria competiţiei între două naţiuni ex-iugoslave.

Cu o organizare în premieră a fazelor grupelor în 4 oraşe europene, Cluj-Napoca,Tel-Aviv, Helsinki şi Istanbul, ediţia 2017 a EuroBasket ne-a oferit multe meciuri palpitante, cu surprize neaşteptate, totul culminând cu finala câştigată de Slovenia, poate cea mai neprevazută învingătoare dintre cele cotate cu şanse reale la începutul turneului final.

MIHAI  SĂRMĂŞAN

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie