La ștrand s-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic! Doar pe ici, pe colo, în punctele esențiale!

ora 02 AUG 17, 12:05:46
categorie Sporturi
numar afisari 2943 afisari
Sportul Bistritean - 080217121401

Cu un milion de euro, Primăria a renovat ștrandul municipal și l-a deschis în această dimineață. La ora 11.00, la ștrand erau vreo sută de bistrițeni care plătiseră 6 lei de adult și 3 lei de copil.

”Poi nu e nimic schimbat. Așa era și acum 20 de ani”, asta e prima reacție când faci primii pași în baza de agrement de sub Codrișor.  Intrarea e tot pe-acolo, bazinele par aceleași, tribuna e la locul ei, băile tot așa, terasa e neschimbată. A apărut un teren sintetic, împrejmuit, de volei, baschet sau poate și de tenis cu piciorul. Și niște leagăne pentru copii, plus câteva  șezlonguri și umbrele de jur împrejurul bazinului mare, puține însă, clar insuficiente.

Asta, la prima vedere. În fapt, s-au produs multe modificări, mai puțin vizibile. Cea mai importantă e refacerea completă a bazinului mare. Care acum are apă încălzită cu panouri solare și recirculată, filtrată și tratată ca la orice piscină modernă. Adâncimea apei e de 2.20 m pe toată lungimea bazinului și nu mai există block-starturi sau trambulină. Au fost refăcute dușurile, toaletele, zonele de picnic, sistemele de iluminare, gardurile, au fost create vestiare, instalate sisteme noi de sonorizare și de supraveghere video. Cu alte cuvinte, totul a fost refăcut din temelii.

”Arată bine, să recunoaștem”, spune fostul senator Dorin Dobra, unul dintre primii clienți ai ștrandului, de altfel un critic fervent al administrației locale. Însă, recunoaște și el că aceste lucruri puteau fi făcute cu 20 de ani în urmă, fără să se piardă atâta vreme cu retrocedări, licitații și vorbe goale.

”Ce nu-mi place e iarba. Se putea pune gazon, arăta totul altfel”,mai zice Dobra și are dreptate. Oricum, mărturisește că nu va lipsi de la ștrand nicio zi din luna august, ca și cum ar avea de recuperat și el, ca mulți alții, lunga perioadă în care acest obiectiv a lipsit din viața comunității.

În concluzie, la ștrand e ca în Caragiale. Vorba lui Farfuridi: ”Din două una. S-a revizuit, primesc. Dar nu s-a schimbat nimic. Ori nu s-a revizuit nimic, primesc. Dar atunci s-a schimbat pe ici pe colo și anume în punctele esențiale. 

Adrian Linca

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie