Vali Bodea, antrenor K1: ”E ca un virus, dar unul benefic”

ora 11 IUN 17, 09:24:57
categorie Sporturi
numar afisari 2272 afisari
Sportul Bistritean - 061117092831

Are în jurul lui o echipă de sportivi care au adunat medalii peste medalii. Campionii de la poalele Munților Rodnei, CS Kickboxing Rodna, au în spate un om dedicat și muncitor: antrenorul Vali Bodea, care i-a motivat să urce în ring, i-a învățat să câștige, dar și să piardă.

Pasiunea sa pentru kickboxing a apărut devreme. La 9 ani practica Kyokushin: «E ca un virus, unul benefic. Acum doi ani am început să practic kickboxing. Am ales acest sport pentru că este foarte spectaculor și poți avansa rapid dacă îți dorești cu adevărat», a declarat Vali Bodea pentru sportulbistritean.ro

Ca antrenor, spune că a reușit să motiveze tinerii și copiii pe care îi antrenează prin rezultatele obținute. Nu a ezitat să îi lase să urce în ring, iar satisfacțiile au apărut. CS Kickboxing Rodna are în palmares un titlu mondial la amatori (seniori), două locuri trei (juniori) obținute în Italia. Anul acesta sportivii au urcat pe podium și la Campionatul European din Grecia: «E esențială seriozitatea la antrenamente, dar și atenția pe care le-o acordăm noilor veniți. În sală toți suntem o familie. Respectul este pe primul plan. Nu suntem perfecți, dar mergem înainte și încercăm să ne depășim limitele. Asta îi face pe sportivi să se întoarcă în sala de antrenament».

«Cel mai important moment pentru mine e când un elev câștigă»

Chiar dacă și el urcă în ring, Vali Bodea spune că satisfacția pe care o are când un elev de al său câștigă este mai mare decât propria sa victorie. Tocmai de aceea el a ales să și antreneze și încearcă zi de zi să atragă noi sportivi alături de el.

«Ca sportiv, în momentul în care câștigi un meci, e o mare satisfacție. La antrenamente - când reușești să îți depășești anumite limite. Dar, pentru mine, cel mai important e când un elev câștigă. Atunci știu că mi-am făcut datoria.»

Parcursul lui Vali nu a fost unul ușor. Se antrenează singur, însă asta nu l-a împiedicat să bifeze rezultate alături de ceilalți sportivi.

CS Kickboxing Rodna a fost înființat în urmă cu doi ani. De atunci, tot mai mulți copii și tineri vor să participe la antrenamente. Vali Bodea încearcă să păstreze un echilibru și continuă să își facă treaba: «Ne-am stabilit obiective mărețe, dar suntem cu capul pe umeri. Încercăm să nu ne lăsăm duși de val. Cu pași mărunți, în funcție de cât vom munci - vom stabili viitorul».

Susținerea financiară din partea autorităților nu prea există la această oră. Vali Bodea, prietănii săi iubitori de sport și părinții sportivilor fac tot posibilul ca deplasările să se facă, să le asigure cazarea și toate cele necesare: «Am colaborat cu diferiți agenți economici care au văzut rezultatele noastre și ne apreciază, deseori ne ajută cu cheltuielile pentru deplasări. Sperăm ca pe viitor cineva să aprecieze eforturile noastre, să fim apreciați aici - în Rodna, comuna noastră. Nu cerem prea mult, sala este dotată de noi, avem tot ce ne trebuie pentru antrenamente. Puțină susținere în plus ar fi, oricum, binevenită».

Vali Bodea a declarat în exclusivitate pentru sportulbistritean.ro că plănuiește o gală în aer liber la Rodna în luna august. Vor participa peste 25 de cluburi sportive din România.

Ana Ștefănel

 

 Citeste articole despre: Rodnakyokushinkickboxing

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie