VIDEO: Era să-și rupă gâtul! Ghinion teribil pentru bistrițeanul Nistor la europenele de la Cluj!

ora 19 APR 17, 15:25:17
categorie Sporturi
numar afisari 1592 afisari
Sportul Bistritean - 041917152717

Unul dintre cei doi bistrițeni din lotul masculin al României ce participă la Campionatele Europene de gimnastică de la Cluj-Napoca a suferit o accidentare ce putea fi foarte gravă.

La câteva secunde de la începerea exercițiului, Laurențiu Nistor a ratat prinderea barei și a căzut pe burtă la mare distanță de aparat. Rămas nemișcat, sportivul a fost imediat înconjurat reprezentanții staff-ului lotului României și de o echipă de medici. El le-a comunicat acestora că accidentarea a survenit la spate, iar medicii au decis să îi imobilezeze gâtul. Nistor a petrecut câteva minute nemișcat pe saltea, până când medicii l-au scos pe targă, în aplauzele de susținere ale spectatorilor prezenți la Sala Polivalentă.

Laurențiu Nistor a fost primul român care a intrat în concurs la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, în a doua subdiviziune de calificări. El a încheiat prima rotație la bară fixă și urma să mai concureze și la paralele.

”Din fericire nu e nimic grav. Are doar o contuzie puternică. A ratat concursul, dar bine că nu s-a întâmplat vreun necaz mai mare”, spune Augustin Pop, antrenor la CSM Bistrița.

Laurențiu Nistor are 23 de ani și s-a născut la Sibiu. A venit acum 10 ani la Bistrița, unde a fost legitimat la CSM. A făcut parte din lotul național de juniori, iar acum e în lotul mare. E vicecampion național cu echipa bistrițeană, care ș-a păstrat în 2016 locul2 obținut în 2015, între Steaua și Dinamo.

Celălalt bistrițean din lotul național care participă la europenele de la Cluj-Napoca e Cristian Bățagă.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

Programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este următorul: miercuri — calificări masculin și ceremonia de deschidere (10,00-20,40), joi — calificări feminin (10,00-20,30), vineri — finală individual compus masculin (13,00—15,45), finală individual compus feminin (17,30-19,30), sâmbătă — finale masculin la sol, cal cu mânere, inele și finale feminin la sărituri și paralele (13,30-16,40), duminică — finale masculin la sărituri, paralele, bară și finale feminin la bârnă și sol (13,30-16,40).

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie