Înot: Bistrițeni într-un mare concurs la Berlin, cel mai mare la care au fost ai noștri vreodată!

ora 10 MAR 17, 10:41:09
categorie Sporturi
numar afisari 2426 afisari
Sportul Bistritean - 031017104809

Cinci înotători de la CS Tibi au participat în perioada 3-5 martie în Berlin la importantul concurs de înot “International Swim Meeting”. Ei sunt: Banu Mezdrea Alexandru, Carţiş Horia, Farkas Cristopher, Pop Darius şi Bora Carla. Competiţia a reunit sportivi de la 174 cluburi din 24 de ţări.

Preşedintele clubului bistriţean Horgoş Tiberiu ne-a comunicat “Este cea mai importantă competiţie din Europa la care participă şi copii la categoria 11-12 ani. Numărul participanţilor a fost extrem de mare, de exemplu în reuniunea a 2-a au luat startul 1495 de concurenţi.Concursul a putut fi urmărit în direct pe site-ul concursului www.ism-germany.com, dar înregistrările pot fi vizionate în continuare.  Dacă avem în vedere amploarea concursului şi ţinem cont de presiunea asupra sportivilor consider rezultatele lor foarte bune.

Cele mai bune clasări le-a avut Bora Carla, 2 locuri 6 la 200 m şi 400 m liber, dar aici avem un regret, că presiunea concursului asupra ei a făcut să nu işi poată realiza în proba de 200 m liber timpul obţinut în Ungaria în decembrie anul trecut, timp cu care ar fi fost pe podium.

Băieţii din lotul nostru, toţi născuţi în 2006, au concurat împreună cu cei născuţi în 2005, clasamentul nu s-a făcut separat pentru 2005 şi 2006. Chiar şi astfel Banu Mezdrea Alexandru a ocupat locul 7 la 50 m bras şi locul 8 la 100 m bras, în probele de 50 m au fost şi finale iar el s-a calificat şi în finala probei.

Dacă ar fi avut categorie separată de vârstă (2006) el s-ar fi clasat pe locul 2 în cele 2 probe şi pe locul 3 la 200 m bras, dar şi Farkas Cristopher ar fi avut 2 locuri 2 la 100 m şi 200 m liber.  Toti băieţii clubului care au participat la acest concurs  şi-au îmbunătăţit recordurile personale în majoritatea probelor.Mulţumesc părinţilor care au făcut posibilă participarea la această competiţie”

Anterior deplasării la Berlin, în perioada 25-26 februarie clubul bistriţean a participat cu un lot de 12 sportivi în Suceava la Cupa Bucovinei, ediţia a 24-a.

“Din lot au lipsit cei care au participat la concursul din Berlin, el fiind alcătuit din sportivi din Bistriţa şi Beclean. Este îmbucurător progresul unora dintre sportivii din Beclean. Asta a făcut posibil ca din lotul de 13 sportivi cu care vom participa la etapa regională a campionatului naţional la categoria copii 10-11 ani, să facă parte şi 2 sportivi din Beclean şi anume Farcaş Cristian şi Otvos Melisa.

Aceasta va fi prima participare a unor sportivi din oraşul de pe Someş la o astfel de competiţie. Suntem mulţumiţi să avem un lot atât de numeros la categoria copii care pot să îşi realizeze la această etapă regională baremul de participare la etapa finală a campionatului naţional, este o dovada că selecţia şi munca la antrenamente au dat rezultate, dar selecţia continuă” a mai declarat preşedintele clubului.

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie