Cristi Ploscar a spus adio fotbalului și burlăciei! De-acum va juca doar în echipă cu Cristina!

ora 10 IUN 17, 23:16:58
categorie Monden
numar afisari 12617 afisari
Sportul Bistritean - 061017231905

Cristian Ploscar, unul dintre cei mai buni fundași din fotbalul județean, s-a căsătorit astăzi cu Cristina Egyed, o superbă profesoară de pshihologie.

Da, știm, nu vă vine să credeți dar Cristian Ploscar a făcut 31 de ani. A fost unul dintre cei mai talentați fotbaliști bistrițeni din ultimul timp dar n-a avut noroc de o echipă mare. A început fotbalul la LPS Bistrița cu regretatul Emil Gocan, a ajuns repede la Dej și-apoi la Suciu de Sus și Beclean, în Liga a treia. A avut un vârf de carieră când a trecut prin curtea Rapidului dar s-a întors acasă și s-a făcut cunoscut bistrițenilor mai ales prin jocurile excelente de la Romuli, Cetate sau Livezile.

Anul trecut, și-a pus ghetele în cui și a plecat în Spania, la muncă. Nu mai ținea cu distracția din fotbalul județean, cu atât mai mult cu cât avea intenții serioase cu prietena lui, Cristina. Pe care o cunoscuse în 2013, la Casa Someșană, la un meci Barcelona – Real Madrid.

Absolventă de psihologie, cu un pic de atletism practicat în copilărie, blonda l-a cucerit repede, mai ales după ce i-a mărturisit că e susținătoare înfocată a echipei lui Messi. Și la 4 ani de la acel El Clasico, cei doi s-au prezentat în fața ofițerului stării civile.

La 4 ace, vizibil emoționați, cu rude și prieteni apropiați lângă ei, Cristina și Cristian au spus un ”da” hotărât în sala mică a Casei de Cultură. Apoi au fost în fața preoților de la biserica ortodoxă de lângă Coroana și s-au unit înaintea lui Dumnezeu.

 

Poate la fel de fericit ca și cei doi, a fost astăzi socrul mic, Vasile Egyed. Ca fost sportiv, halterofil de performanță, tatăl Cristinei l-a adoptat din prima pe Cristi Ploscar, vorbind aceeași limbă când e vorba de sport.

Cheful a fost de povestit nepoților. Într-un cort lângă terenurile de tenis din Unirea, s-au simțit excelent aproape 200 de persoane. La sărbătoarea soților Ploscar au venit mulți dintre foștii coechipieri din fotbal: Andrei Fodor, Ghiță Negrea, Bif Hazbei, Cătălin Moloca, Mircea Simionca, Marius Chira, Ovidiu Cira și alții. Au petrecut ca-n povești! Bine, cu un ochi pe telefoane, fiindcă azi s-a jucat finala Simonei Halep la Roland Garros și partida Polonia - România din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal.

De săptămâna viitoare, tinerii căsătoriți își petrec câteva zile de miere, hai-hui prin Europa. Ținta finală e Spania, acolo unde vor sta împreună cel puțin un an de acum încolo. Cristi are un job bun acolo, e șofer pe tir. Iar apoi, când vor face un pic de ”cheag” se vor întoarce, cu siguranță, acasă, unde-i așteaptă  familia și prietenii, cu același drag ca astăzi.

 (P)

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie