Editorial, Adrian Linca: Domnule deputat, stai flexat, nu te-a furat nimeni!

ora 08 IAN 17, 19:31:49
categorie Handbal
numar afisari 3443 afisari
Sportul Bistritean - 010817193738

Dacă vrem să intrăm în lumea bună a handbalului, ar trebui să o facem nu numai cu jocul echipei, ci și cu atitudinea suporterilor. Să ne străduim să înțelegem și din tribune acest joc, cu regulile și regulamentele lui, cu fair-play și bun simț. Să depășim faza chibițului cu ochii injectați, cu mâinile în aer, urlând către arbitru: ”rancalăule și ponihosule!”

Astăzi nu ne-a furat nimeni. Ne-am bătut singuri. Am jucat prost, am ratat mult, ne-am apărat superficial, am pierdut momentele psihologice. Pașca n-a intuit bine formula din prima repriză, când sălăjencele s-au desprins pe tabelă. A încercat să repare ceva după pauză, dar a fost trădat la capitolul disciplină.

O portăriță care începuse să apere bine a fost trimisă pe bancă după ce a înjurat arbitrul la o fază în care nu avea dreptate. Tocmai când eram pe val și ea începuse să apere bine. De-acolo, jocul s-a rupt și n-am mai putut egala.

La final, am avut 30 de secunde în atac și trebuia să egalăm, dacă la time-out-ul cerut de Pașca în momentele precedente ar fi fost găsită și înțeleasă o soluție pentru a ajunge la gol.

Da, Tadici e enervant pentru toți adversarii lui. Știe foarte bine treaba asta și încearcă să-i scoată pe toți din pepeni, trăgând focul spre oala lui. Face gesturi largi, pe care le repetă, anume ca să înțeleagă și spectatorii ce vrea să spună. Dă din mâini, pune presiune pe arbitri, își face show-ul lui obișnuit. Dar azi nu a depășit nicio limită.

Ba chiar a avut dreptate sută la sută după meci, cu tot ce-a declarat. Așa e, are o echipă fără nume mari, fără investițiile de la Bistrița și ne-a bătut. Da, a condus pe tabelă vreme de 50 de minute. Da, Oana Chirilă e admirabilă pentru ce face la vârsta ei. Și da, avem jucătoare care nu joacă nimic, deși au venit pe bani mulți pentru nivelul lor și al acestui campionat.

Așadar, domnule deputat Daniel Suciu, că de la o postare de-a dumitale m-am aprins. Stai flexat și recunoaște cinstit când altul e mai bun. Pune-ți cenușă în cap, vezi unde-ai greșit și tai-o mai departe. Știu că ți-e greu, joci într-un domeniu în care nu ești niciodată de vină. Întotdeauna doar alții, dacă se poate Băsescu.

Dar la sport nu-i ca-n politică. Dacă-ți place handbalul, încearcă să-l înțelegi. Măcar pentru locul ăla bun pe care-l ocupi în tribună! Zău așa, domn deputat, ce dracu, ne vede lumea...

P.S.: Aceasta e postarea deputatului Daniel Suciu după meciul de handbal:

Fetele noastre de la CSM au pierdut la un gol meciul cu Zalăul lui Tadici. Urât meci, stricat în văzul unei săli arhipline de doi arbitri din Dâmbovița. Decizii de neînțeles, rânjete largi in pauze și dispreț față de acest sport. Sper să nu îi mai văd niciodată la Bistrița. Au tolerat neputincioși urletele și presiunea lui Tadici, au tras cât au putut împotriva echipei noastre și pentru asta sper să le analizeze cineva prestația de azi. Chiar dacă puteam trece peste toate astea, cu un joc mai atent, sper ca arbitrajul de azi să nu fie un semnal că CSM Bistrița e prea sus. La final...lacrimile jucătoarelor noastre nu le mai ia nimeni înapoi. Și nici furia celor aproape 1000 de bistrițeni din tribune. Până la urmă, suntem aceeasi echipă..

Adrian Linca

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie