Sintetic, Cupa Înțelepciunii: Liberté, Égalité, Fraternité!

ora 10 NOI 17, 10:08:45
categorie Fotbal
numar afisari 579 afisari
Sportul Bistritean - 111017101022

O rundă specială, cu aproape 40 de goluri, probe de foc pentru toate echipele şi 4 confruntări încheiate nedecis, s-a consumat în săptămâna Luminaţiei; în aceste condiţii, clasamentul nu a avut de suferit prea mult.

Deşi considerată o victimă sigură, La Squadra lui Emiliano Silvestri a lăsat o excelentă impresie în partida cu Galacticii furnizând prima surpriză a etapei a 4-a. Pe principiul napolitan “Când crezi că m-ai avut, te-am avut”, italienii s-au concentrat la joc fianco a fianco, şi-au valorificat avantajele de care dispun, au devorat vioi flancurile adversarilor şi au amendat imediat greşelile partenerilor de întrecere. Un egal cât o victorie, un meci pe măsura biletului plătit şi un vis spulberat al lui Titi Voica de a rămâne neafectat la capitolul punctaj maxim.

A urmat o spectaculoasă revoluţie a celor de la Heniu Prundu Bârgăului, care s-au simţit încurajaţi să aspire la primele lor 3 puncte, mai ales că şi-au dominat partenerii de joc de-a lungul celor două reprize. Jucătorii dirijaţi fascinant de Doru Pop, altădată copleşiţi de prudenţă, au devenit nărăvaşi dându-le ceasurile şi planurile peste cap taximetriştilor. Fără portarul Nelu Simionca, într-o formă de zile mari, ProTaxi şi-ar fi pansat lăcrămând rănile şi astăzi, însă obţine o remiză norocoasă care, deocamdată, nu ajută prea mult echipa de pe ultimul loc.

Ca un iureş în izmene pe valul de îngheţ, bătălia dintre silitorii de la Teo Astrabis, pe de o parte, şi fotbaliştii cumsecade ai R.C.B.-ului, s-a terminat în coadă de peşte fiind, totuşi, un meci în care gazdele competiţiei s-au descurcat onorabil, ambele echipe salvează câte un punct important iar spectatorii au plecat acasă cu convingerea interioară că au asistat, cu naivitate, la primul aranjament de culise, un consens bătrânesc favorizant pentru cele două tabere. Noi simţim nevoia să ne delimităm de asemenea suspiciuni şi să nu le împărtăşim!

O experienţă încă şi mai neaşteptată, goluri tot la 5 minute, un dram de speranţă pentru C.F.R., o căruţă de nervi pentru feroviari şi Arbitrii, dar şi asumarea cinstită a erorilor de joc, au definit straniu două partenere de joc, consolate doar de fluierul de încheiere. Impresia generală a fost de forfotă, precipitare în spaţii înguste, un sentiment al aglomeraţiei fără identitate. Şanse şi ghinioane istorice, un meci de coşmar pentru pariori şi răsturnări ameţitoare de scor, cu un arbitru complet de-pă-şit, influenţat de nervii din teren, un care-pe-care finalmente isprăvit la bere, slănină, vin şi amintiri…

În cele din urmă, aşteptatul derby al etapei a pus faţă în faţă două echipe cu experienţe diferite, tactici laborioase şi complicate care nu lasă loc nici unor discreditări personale. Spre nedumerirea tuturor, mai puţin a specialiştilor în fotbalul cu balon rotund, Forever Young a demonstrat că are soluţii optime ca să devină fericită şi un dispozitiv secret de reanimare în caz de probleme. Fără să ne amestecăm prea mult, victoria asupra celor de la Old Boys este şi rezultatul unei dizarmonii interioare a celor din urmă, sperăm reversibilă, Didi et comp nepermiţându-şi luxul de a ieşi din zona podiumului.

Iată rezultatele celei de-a patra etape:

1.      La Squadra – Galacticii 4 – 4

2.      ProTaxi–Heniu Prundu Bârgăului 3 – 3

3.      Teo Astrabis – R.C.B. 3 – 3

4.      Arbitrii – C.F.R. 5 – 5

5.      Seniorii Leoni– Pompierii (amânat)

6.      Forever Young – Old Boys 6 – 3

Clasamentul la zi (echipă/meciuri disputate/punctaj/golaveraj):

1.Galacticii – 4m/10p(+5); 2.Forever Young – 4m/9p (+4); 3.ProTaxi – 4m/8p (+4); 4. Pompierii – 3m/7p (+5); 5.Seniorii Leoni – 4m/6p (+5);6.Old Boys – 4m/6p (-3); 7.Teo Astrabis – 4m/4p (+2); 8.Arbitrii – 4m/4p (-1); 9.R.C.B – 4m/4p (-2); 10.La Squadra – 4m/4p (-7); 11.C.F.R. – 5m/4p (-8); 12.Heniu Prundu Bârgăului – 4m/1p (-4)

 

Etapa viitoare – a cincea(săptămâna 06 noiembrie – 12 noiembrie 2017):

1.      Galacticii - ProTaxi / vineri 10 noiembrie, ora 18.00 /

2.      R.C.B.- Arbitrii / vineri 10 noiembrie, ora 18.00 /

3.      Old Boys - La Squadra / vineri 10 noiembrie, ora 19.00 /

4.      Heniu Prundu Bârgăului - Teo Astrabis / miercuri 15 noiembrie, ora 19.00 /

5.      Pompierii - Forever Young / neprogramat deocamdată /

 

În săptămâna care a trecut (joi 02 noiembrie, ora 19.00) s-a disputat în avans, din motive obiective, o partidă contând tot pentru etapa a cincea:

6.      C.F.R. – Seniorii Leoni 4 – 1

 

Partidele de minifotbal se dispută pe terenurile sintetice ale bazei sportive ALEX din Bistriţa. Acolo se află expuse publicului susţinător toate programările jocurilor, scorurile înregistrate şi ordinea valorică după fiecare etapă.

În fiecare săptămână sunteţi aşteptaţi şi invitaţi să vă bucuraţi alături de echipele favorite!

 

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie