Video de colecție: Sebi Moga, asist de senzație la eliminarea lui Sporting din 91!

ora 24 AUG 17, 09:50:23
categorie Fotbal
numar afisari 1224 afisari
Sportul Bistritean - 082417095729

Un bistrițean a contribuit decisiv la eliminarea portughezilor de la Sporting Lisabona, călăii de aseară ai Stelei, într-un meci câștigat de Dinamo acum 26 de ani.

Sebi Moga urma să împlinească 20 de ani peste două luni. Era proaspăt transferat la Dinamo, după un sezon excelent la Gloria Bistrița, nou promovată în Divizia A.

În octombrie 1991, Dinamo a jucat în primul tur din Cupa UEFA cu Sporting, care îi avea în componență pe Figo, Balakov sau Cadete.

După o înfrângere cu 1-0 la Lisabona, jucătorii antrenați de Florin Halagian, cu Rinus Israel director tehnic, reușesc să întoarcă rezultatul în prelungiri, marcând  prin Gerstenmajer în minutele 30 şi 115. La golul calificării, Sebi Moga are o contribuție decisivă cu un sprint pe stânga și o centrare perfectă pentru autorul golului.

În sezonul acela, 91-92, cu Moga titular, Dinamo a câştigat titlul fără meci pierdut. A adunat 55 de puncte, cu 7 mai mult ca Steaua (48). Gabor Gerstenmajer a devenit golgheterul campionatului, cu 21 de reuşite.

”Eu n-am întâlnit în viaţa mea un jucător cu o aşa lovitură de cap precum Gerstenmajer. Poate doar Dudu Georgescu să fi deţinut asemenea calităţi. O combinaţie de simţ al porţii, mobilitate şi extensie. Aşa a marcat şi cu Sporting Lisabona din pasa mea. Aveam nişte jucători foarte buni”, își amintește bistrițeanul.

Dinamo: Stelea - Kadar ('88 T. Cristea), Mihali, Matei, Marian Pana ('97 Atomulesei) - Cheregi, Costel Pana, Dorinel Munteanu, Moga - Gerstenmajer, Demollari. Antrenor: Rinus Israel

Sporting: Tomislav Ivkovic - Jorginho, Venancio ('46 Marinho), Luizinho, Leal - Ramos, Balakov, Douglas, Peixe, Luis Figo - Cadete ('102 Lima). Antrenor: Marinho Peres

Lotul echipei Dinamo în sezonul 1991 -1992

•        Portari: Câmpeanu, Stelea, Tene, Musta

•        Fundaşi: Kadar, T. Cristea, Doboş, Matei, Mihali, Selymes, Mihăescu, M. Pană, Grozavu, Răduţă

•        Mijlocaşi: C. Pană, Atomulesei, Cheregi, Gerstenmajer, D. Munteanu, Priseceanu, Moga, Visalom

•        Atacanţi: Demollari, Cr. Sava, Mensah, Gh. Pană, D. Scânteie

 

Antrenori: Florin Halagian, Viorel Hizo, Florin Cheran

Director tehnic: Rinus Israel

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie