Republicanii la start! Gloria Junior și LPS Bistrița, 3 victorii din 4 meciuri!

ora 21 AUG 17, 11:58:10
categorie Fotbal
numar afisari 1226 afisari
Sportul Bistritean - 082117120251

S-a dat startul noii ediții a Campionatului Național de Juniori Republicani, campionat care în sezonul 2017-2018 se va desfășura după un nou format agreat de FRF.

 

         Mai întâi se desfășoară etapa preliminară cu 19 serii formate din 5 sau 6 echipe din același județ sau județe vecine. După terminarea turului și returului, prima clasată din fiecare serie va promova în seriile de elită organizate pe criterii geografice, iar restul vor participa în campionatul clasic de juniori.

         Județul nostru este reprezentat de două echipe: Gloria Junior Bistrița și LPS Bistrița, care au fost repartizate în serie cu 3 echipe din județul Baia Mare (Chiss Baia Mare, Electrica Baia Mare și CSS II Baia Mare), și una din reprezentantele județului Cluj, Școala de fotbal Mihai Georgescu.

 În prima etapă, duminică, Gloria Junior s-a deplasat la Cluj-Napoca pentru partidele cu Școala de fotbal Mihai Georgescu.

         La juniorii republicani A, născuți în 1999 și mai mici, Gloria Junior a reușit o categorică victorie, cu 6-0 (3-0 la pauză). Marcatori: Rebus 2, Popa 2, Nuțu și Lazăr.

Echipa de start: Racoți, Neamț, Șandor, Pop, Forogău, Rebus, Moldovan, Popa, David, Nuțu, Lazăr. Au mai intrat: Aluaș, Seretean, Hontilă. Au lipsit motivat: Bălan, Priscorniță și Macedon.

         “Obiectivul nostru este de a câștiga seria și de a pătrunde în seria elitelor, plus un parcurs cât mai lung în Cupa României. Despre prima etapă mă declar mulțumit de rezultat, iar referitor la jocul echipei, trebuie să îmbunătățim unele lucruri, atât pe partea ofensivă cât și pe partea defensivă. Relațiile de joc încă nu s-au sudat, omogenitatea încă suferă din cauza schimbărilor din lot, în prima etapă folosind 5 jucători noi în primii 11” ne-a declarat Gabriel Cârstea, antrenorul Gloria Junior Bistrița.

      La juniorii B, născuți 2001, și mai mici, tinerii noștri au debutat cu o înfrângere (0-4), chiar dacă la pauză scorul era 0-0. După o repriză echilibrată, în cea de-a doua parte, după eliminarea lui Cifor, destul de ușor acordată, echipa noastră a cedat în fața unei echipe foarte bine organizată, poate principala favorită la câștigarea seriei.

 Lotul Gloria Junior B: Negrea, Valea, Șoldea, Scurtu, Rotar, Slăvoacă, Adam, Butta, Bortaș Buga, Cifor. Au mai intrat: Sângeorzan și Gros.

         LPS Bistrița a debutat cu dreptul la ambele categorii, impunându-se acasă, pe stadionul Iproeb, 3-1 la juniori A și 2-0 la juniori B, cu Electrica Baia Mare.

Bogdan Florea

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie