Sintetic: Am adus doar puncte şi Trofeul Fair-play! Cupa României rămâne la Cluj

ora 11 IUL 17, 09:07:41
categorie Fotbal
numar afisari 1913 afisari
Sportul Bistritean - 071117091355

Cu şase echipe prezente la startul turneului final al Cupei României de la Cluj, Bistriţa spera să repete performanţa de anul trecut, când River Plate juca finala contra celor din Alba Iulia.

Leoni şi AMG Romania I au părăsit însă întrecerea încă din faza grupelor, după ce nu au reuşit să câştige vreun meci. Cei din urmă au avut însă ghinionul să cadă într-o grupă grea, La Bolta fiind deţinătoarea trofeului.

Comelf, după un început ezitant a trecut de gazdele de la Euro GSM Cluj Napoca şi şi-au asigurat loc în tururile eliminatorii. Aici au dat peste Dedeman Reşiţa şi totul s-a terminat pentru trupa lui Cosmin Logigan, într-un meci în care au ratat două lovituri de la 7 m.

Cei de la EMI Corporation au fost mai norocoşi, după victoria din grupă cu Villam Cluj Napoca reuşind să treacă şi de primul tur eliminatoriu. S-a ajuns la lovituri de departajare în meciul cu Italienii Floreşti şi aici şi-a intrat în mână „Gobe” Gabriel Szabo, care a apărat de două ori şi a trimis echipa lui Marian Mureşan în 16-imi. ACS Mausoleul Mărăşeşti a fost însă prea puternică pentru bistriţeni şi drumul celor de la EMI Corporation s-a oprit aici.

Raal şi Energoplast au adus cele mai multe puncte pentru coeficientul judeţului Bistriţa-Năsăud, reuşind performanţa să părăsească întrecerea fără să piardă vreun meci. Cu două victorii în grupă, Energoplast a trecut şi de 2 tururi eliminatorii, după victorii cu Cartierul Motrului Baia Mare şi Real Tg-Jiu. În optimi jucătorii lui Sergiu Iugan au dat peste Boromir Rm Vâlcea, echipă ce a jucat semifinală de Champions League şi au făcut-o admirabil.

Cu doar o rezervă, Energoplast a ţinut piept echipei din sud şi a dus meciul la lovituri de departajare, acolo unde însă norocul nu le-a surâs. La prima participare, echipa bistriţeană părăseşte competiţia în optimi dar are meritul de a fi adus 13 puncte pentru Bistriţa, puncte ce contează în clasamentul pe ţară.

Tot 13 puncte a adus şi Raal-ul lui Mateescu, echipă ce a ajuns şi ea până în optimi. După ce s-a distrat în grupă cu adversarii, Raal a trecut la pas şi de Ares Braşov şi de Craiova Old Boys Dej în primele tururi eliminatorii. Optimile le-au scos în cale echipa Colosseum 2005 Iaşi, care a deschis repede scorul. Raal a dominat autoritar şi acest meci dar nu a reuşit decât să egaleze şi să trimită meciul la lovituri de departajare. Doru Conon a ratat şi ultima echipă bistriţeană rămasă în cursă părăseşte şi ea competiţia în faza optimilor de finală.

Bistriţa rămâne cu trofeul Fairplay, obţinut de AMG Romania I, dar şi  cu cele 37 de puncte câştigate şi cu satisfacţia de a fi unul dintre oraşele României cu cele mai multe echipe prezente la Cluj, într-un turneul final care a adunat 87 de echipe la start. Turneu câştigat în cele din urmă de Luceafărul Cluj, care a trecut în finală de Boromir Rm. Vâlcea, „naşii” celor de la Energoplast.

Sezonul de minifotbal se încheie în această săptămână la Bacău, unde de mâine începe turneul final, Extratereştrii fiind încă o dată prezenţi între primele 20 de echipe ale României. 

 Citeste articole despre: RaalEnergoplastEmiComelf

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie