Juniorii lui Săsărman câștigă un turneu în Germania și sunt premiați de un fost campion mondial!

ora 11 APR 17, 08:50:37
categorie Fotbal
numar afisari 5222 afisari
Sportul Bistritean - 041117085537

 Academia Gloria, prin juniorii C, a răspuns invitației făcute de clubul german Turkisher SportvereineV. din Wiesbaden, oportunitate datorată unui bistrițean, care încă mai vibrează pentru tot ce mai înseamnă fotbalul local. Este vorba despre Florin Danciu, antrenorul principal al seniorilor acestui club, din cochetul oraș din vestul Germaniei.

Turneul, a reunit 6 echipe de junior născuti după 2003, respectiv TSV Wiesbaden I, TSV Wiesbaden II, Darmstadt S.V, Freundenberg S.V , Mainz Kanstel F.C. și Academia Gloria, în jocuri pe durata unei reprize de 30 de minute .

      Prima partidă a adus ca adversar bistrițenilor pe TSV Wiesbaden I, o echipă cu o talie impresionantă pentru această vârstă, rezultând un joc echilibrat în primele 10 minute, după care micii glorioși au preluat inițiativa, n-au mai lăsat adversarii să se apropie de poartă, însă au irosit numeroase ocazii de a marca, mingea lovind bara de două ori. Jocul s-a terminat cu o remiza albă : 0-0

  În urmatoarea întâlnire adversarul A.F. Gloria a fost Darmstat S.V. Bistritenii au învins într-o partidă în care au dominat tot jocul, au ratat de asemenea mult, însă au marcat până la urmă din lovitură liberă, prin Șerbănescu și au închis tabela printr-un șut puternic la colțul lung trimis de Moldovan : 2-0 scor final .

Jocul trei al zilei s-a disputant împotriva celei de-a doua echipe a gazdelor, TSV  Weisbaden II. Debutul partidei a lămurit juniorii Gloriei că au de- a face cu jucători la fel de masivi și determinați, însă au marcat repede prin Sulici, după ce a înșirat 2 adversari pe drumul către poartă și a marcat plasat pe lângă portar: 1-0. Mijlocașul Gloriei a continuat să șicaneze adversarii și să "ascundă" mingea, fapt pentru care a fost cel mai vânat jucător de către juniorii germani, însă nu s-a speriat și a marcat din nou la o fază identică, cu adversari transformați în jaloane: 2-0

Scorul final, 3-0, a fost stability dintr-un penalty transformat de catre Șerbănescu , cel care a fost faultat în careu la o fază precedentă.

Ce-a de-a 4-a partidă a bistrițenilor s-a desfășurat contra celor de la Freundenberg S.V. și s-a terminat cu victoria juniorilor ardeleni cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de către D. Ghiță și Ciobanică, într-un joc în care ai noștri au dominat de la un capăt la celălalt.

    În ultima partidă a competiției A.F. Gloria a întâlnit Mainz Kastel F.C.  Egalul din prima partidă oblige bistrițenii la victorie pentru a fi siguri de câștigarea turneului și astfel au și abordat partida. Au marcat repede prin Sulici, la o fază la care a ascuns mingea până și crainicului stadionului, care s-a prins târziu de deschiderea scorului, spre deliciul asistenței: 1-0. După acest moment jocul s-a asprit, bistrițenii fiind nevoiți să facă față jocului mai aspru al adversarului, care s-a lăsat cu două eliminări ( cu drept de schimbare ) dictate de către arbitru către jucătorii germani. Golul al 2- lea a căzut pe final de joc, când A.Ghiță a finalizat din careu o pasă primită din zona central și a închis tabela la 2-0, stabilind câștigătoarea turneului ,  A.F. Gloria Bistrița .

Au luat cupa din mâna lui Jurgen Grabowsky, campion mondial și european, câștigător de Cupa UEFA

Festivitatea de premiere a fost onorată de prezența unor invitați speciali, respective primarul orașului Wiesbaden și a fostei glorii a anilor ' 70 - Jurgen Grabowsky, campion european și mondial cu echipa Germaniei Federale, în 1972  și 1974, pentru care a adunat 44 de selecții și câstigător al Cupei UEFA în 1980, cu echipa sa de club Eintracht Frankfurt. Aceștia au înmânat medaliile de campioni juniorilor bistrițeni și invitația de a participa și la alte competiții organizate de către cluburile de fotbal din orasul Wiesbaden; ocazie care chiar s-a ivit pe moment, prin antrenorul echipei de juniori al echipei TUS Weisbaden Dotzheim 1848 e.V., prezent la turneu, invitând echipa ardeleană la un joc test, cu omologii lor de vârstă pentru a doua zi .

Ofertă rapidă pentru un amical

Jocul s-a disputant pe o la fel de superb bază sportivă, ca și cea din ziua precedentă, cu suprafața de joc sintetică pentru jocuri de 10+ 1, înconjurată de pista pentru alergări, incinte cu utilități ( vestiare, minibar, etc. ) și nocturnă. Din nou adversarul a impresionat de la început prin talie și astfel a și abordat partida, cu mingi aruncate pe careu și angajament. Bistritenii, nevoiți fiind să găsescă o formulă de echipă improvizată, datorită lotului limitat numeric (s-a jucat sistem 10+ 1, două reprize de câte 30 minute) au început curajos, deschizând repede scorul, prinTorok, care a urmărit o minge deviată din bară, după un șut plasat al lui D.Ghiță , care a păcălit portarul: 1-0

Jocul s-a echilibrat apoi, juniorii germane reușind din faze fixe să pună în pericol poarta Gloriei, cu mingi lungi aruncate pe atacatul central. Pe finalul reprizei I, germanii recuperează o minge la centru, angajează același jucător pe partea stângă, apăratorul central bistrițean ezită să-l atace și să resolve faza departe de careul propriu și nu-l mai ajunge decât în careu, unde cu prețul unui fault oprește faza și determină lovitura de pedeapsă; penalty-ul este apărat de către portarul bistrițean, însă mingea respinsă este introdusă în poartă de către jucatorii germani care  reușesc egalarea: 1-1 .

Repriza a II a adus din nou câteva ocazii pentru bistrițeni, însă cei care înscriu sunt juniorii germani, care finalizează o centrare scoasă pe careul mic, la care apărarea bistrițenilor e surprinsă avansat și același atacant central nu ezită și înscrie pentru 1-2. Elevii lui Săsărman trec peste acest moment și ratează două ocazii de a egala, când șutează din careul advers prea slab la poartă, însă reușesc să stabilească egalitatea prin A.Ghiță, cu o minge bine plasată la colțul lung, cu 10 minute înainte de final: 2-2.

Gazdele din Dotzheim au forțat pe final și au continuat să fie periculoase cu atacuri pe ambele flancuri, iar la o fază indigo, dovedind că este bine lucrată la antrenament, cu  lansare pe stânga și balon aruncat pe careul mic, apăratorii centrali ardeleni au fost surprinși din nou și celălalt atacant central ( unul din cei 2 jucători de origine somaleză ) finalizează, stabilind scorul final : 2-3

     La finalul jocului juniorii bistrițeni au primit aprecierile celor prezenți, asistența fiind constituită din cei apropiați jucătorilor germane și mica comunitate de români din Schlangenbad, în  condițiile în care unii juniori germane erau mai în vârstă cu 1-2 ani.

Croazieră pe Rin, ăsta da premiu!

Pentru evoluțiile bune avute în cele 2 zile, elevii lui Săsărman au fost recompensați cu un echipament de joc complet Nike și o croazieră pe Rin, cu plecare din Rudesheim am Rhein, pe unul din cele mai appreciate trasee turistice ale Europei, "Valea Rinului - șiragul de castele", de către președintele celor de la TSV Wiesbaden e.V. domnul Bahri Aksoy, gazda turneului din prima zi.

Trebuie amintit efortul deosebit făcut de către PRIETENII Ana Salamon și Florin Danciu, care au asigurat sejurul micii delegații bistrițene (cazare , masă, transport local, etc.), într-o locație de vis, Nostalgie-Hotel Victoria, dinSchlangenbad, o statiune balneo-climaterică, situată la 10 km de Weisbaden .

 

Florin Danciu, mândru de bistrițenii lui”

"Mă bucur foarte mult pentru faptul că cei de la A.F. Gloria Bistrița au acceptat invitația făcută de către clubul la care activez ca antrenor. Sper și cred că s-au simțit bine, iar faptul că au reușit să câstige turneul și la interval de numai o zi să fie invitați deja la un joc amical, de către un alt club din Wiesbaden, confirm încă o dată buna impresie făcută celor de aici. Le urez mult success pe viitor " micilor gloriosi " !!!

De asemenea trebuie aduse multumiri celor care au făcut posibilă această deplasare, precum și celor de la Old House Pub&More și Periks, pentru echipamentul de prezentare asigurat .

 

Lotul A.F. Gloria Bistrița -juniori C care a făcut deplasarea :

Ionuț Dragu, AlexGăurean, DorianPop, Alex Șerbănescu, Sebi Moldovan, Răzvan Sulici, David Danciu, Alex Torok, Daniel Ghiță, Alex Ghiță, Victor Mureșan, Mihai Butuza, Cătălin Ciobănică.

Antrenor :Valer Săsărman

   P.S: Un component al lotului, puști care încă nu a împlinit 14 ani, concluzionează cel mai bine cu ce au rămas acești tineri, după această plăcută "aventură", discuție avută telefonic la întoarcere: " ...ce civilizați sunt ăștia , mamiiiii.....!!!"

Sorel P. Șerbănescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie