FOTO/VIDEO: Au condus la pauză o echipă neînvinsă de 3 ani dar au pierdut pe un exces de zel al arbitrilor!

ora 19 MAR 17, 20:11:46
categorie Fotbal
numar afisari 4704 afisari
Sportul Bistritean - 031917201645

Heniu Prundu Bârgăului era cât pe ce să facă ce n-a făcut nimeni în fotbalul feminin românesc în ultimele 3 sezoane, să bată pe Olimpia Cluj, nimeni alta decât echipa națională a României. A pierdutîn cele din urmă cu 1-3 într-o restanță din etapa a 10-aa Superligii naționale.

Bârgăuancele au condus cu 1-0 la pauză după un gol marcat de  Dinescu, după o fază pe dreapta și o centrare în fața porții. Și poate ar fi rezistat în avantaj în repriza secundă, dacă arbitrul Andrei Florin din Târgu Mureș nu ar fi eliminat-o pe cea mai bună jucătoare a Heniului, imediat după pauză.

Centralul i-a arătat lui Chiper al doilea avertisment pentru că a lovit mingea după fluierul lui, la un ofsaid controversat. De fapt, faza a fost foarte rapidă și atacantul gazdelor a lovit mingea, din reflex, la o secundă după fluier. Un exces de zel al arbitrului, care a rupt jocul definitiv la faza următoare, când a considerat, cu ajutorul asistentului, că mingea a trecut linia porții bârgăuane ,la o fază la fel de controversată.

Deși mai valoroasă și mai bine pregătită fizic, echipa clujeană,  cu toate jucătoarele selecționate în lotul național, s-a chinuit până atunci să o învingă pe Ana Zatusevskaia, portarul Heniului și al naționalei Moldovei. Însă, după aceste situații, în inferioritate numerică, Heniu a picat total și a fost dominată categoric până la final.

Acoperit regulamentar, arbitrul nu ar trebui să aibă mustrări de conștiință decât pentru excesul de zel de care a dat dovadă și care a adus victoria echipei oaspete.

 

 

”Arbitrul a avut o fază identică și în prima repriză, la care a acordat cartonaș galben unei clujence pentru că a jucat mingea după fluier. Era normal să o facă și la acea fază. Chiper mai avea un galben și astfel a trimis-o la vestiare. Dar eu mă bucur să văd că echipa din Prundu Bârgăului a progresat atât de mult iar dacă își va păstra aceste jucătarea ar putea deveni o adversară redutabilă pentru Olimpia în sezonul următor. Oricum, nu cred că va avea probleme cu retrogradarea”, ne-a declarat la final președintele Olimpiei Cluj și șeful comisiei pentru fotbal feminin din FRF, Alin Ciobanu.

De cealalată parte, antrenorul Călin Zvoboda spune că scorul e meritat dar crede că al doilea galben a fost acordat prea ușor și că din acel moment echipalui n-amai contat. ”După acea eliminare, au venit peste noi și joculs-a rupt. Sper ca în viitor, cu o bună colaborare cu cei din Republica Moldova, să alcătuim o echipă care să se bată la primele4 locuri”, a mai spus Zvoboda.

Antrenorul Heniului a trimis în teren următorul 11:  Zatusenscaia, Vaman, Steff, Prisacari, Arnăutu, Pop, Lowemberger, Zahan, Dinescu, Toma, Chiper. Au mai jucat Filler, Purcil

Adrian Linca

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie