Gloria, subiectul unei pagini de facebook, Echipe de Tradiție! Video de colecție cu Real Zaragoza

ora 11 IAN 17, 16:11:17
categorie Fotbal
numar afisari 3855 afisari
Sportul Bistritean - 011117161453

Doi piteșteni au creat o pagină de facebook pe care au numit-o ”echipe de tradiție” și unde prezintă episoade din istoria echipelor românești de tradiție.

Astăzi, a venit rândul Gloriei Bistrița, ” un alt club de tradiție dispărut al României, de al cărui nume este strâns legat și Jean Pădureanu, trecut în neființă în urmă cu câteva zile”, scriu administratorii site-ului. 

Povestea legată de echipa bistrițeană începe la finele sezonului 1989/1990, când Gloria Bistrița termină pe primul loc în seria a III-a a Diviziei B, la 6 puncte de locul 2, ocupat de UTA Arad, adjudecându-și astfel prima promovare pe scena mare a fotbalului românesc.

La cârma echipei, se afla legenda celor de la FC Arges, Remus Vlad. În primul sezon în Divizia A, bistrițenii reușesc un parcurs bun, culminat cu un final de sezon foarte bun, care i-a clasat pe locul 5. Tot în acel sezon, bistrițenii reușeau două victorii categorice cu 5-0, cu FC Rapid Bucuresti și CS Jiul Petrosani, în ofensivă remarcându-se Daniel Iftodi, care cu 11 reușite devenea golgheterul echipei.

După trecerea în revistă a primelor 4 sezoane, realizatorii paginii insistă pe calificarea în Cupa Cupelor la capătul sezonului 1994/1995.

Adversar în primul tur le-a fost Real Zaragoza, aceștia câștigând până la urmă competiția, într-o finală cu Arsenal.

În tur, la Bistrița, tot orașul venise să vadă la joc băieții antrenați de Constantin Cârstea. Aceștia dădeau piept cu echipa care terminase sezonul precedent pe locul 3 în La Liga și câștigase Copa del Rey. Spaniolii încep jocul în forță și marchează primii prin Esnaider Belen, chiar înaintea pauzei. După pauză, bistrițenii ies de la cabine motivați și izbutesc în numai 2 minute să schimbe soarta partidei, marcând de două ori, prin Marius Răduță ('51) și Mihai Lungu ('52). Gloria putea să mai puncteze o dată, pe final, însă Andoni Cedrún, portarul spaniolilor, a scos incredibil o minge pe care scria 3-1. Așa s-a scris povestea primei victorii a Gloriei în Europa.

Returul s-a disputat pe Mestalla, la Valencia și avea să fie complet diferit „Los Maños” jucând totul pe cartea atacului. Rezultatele se văd repede și în minutul 11 marchează Pardeza Pichardo cu un șut puternic de la 13 metri. În minutul 40 Xavier Aguado face 2-0 cu o lovitură de cap. După pauză, în minutul 48, Poyet Dominguez marchează tot după o lovitură imparabilă cu capul. Tabela a fost închisă de același Poyet Dominguez, care drinblându-l pe Costel Câmpeanu, a marcat apoi cu poarta goală.

Materialul complet îl găsiți AICI!

Sursa foto: Doru Ilies

 Citeste articole despre: Real zaragozaGloria Bistrita

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie