F1, Dorin Dobra: Vettel se distanțează de Hamilton în bătălia pentru titlu, deși Bottas câștigă cursa

ora 12 IUL 17, 09:30:54
categorie Auto
numar afisari 580 afisari
Sportul Bistritean - 071217093354

Inaugurată în anii 70, pista de la Spielberg este a treia în clasament ca altitudine și tot între primele ca distanță de parcurs. Astfel, circuitul se parcurge în mai puțin de 1 minut și 10 secunde, recordul absolut fiind deținut de Schumacher cu puțin peste 1,8 minute, record doborât anul acesta cu mai bine de o secundă.

Cursa din Austria a fost una de strategie, plecând de la evenimentul retrogradării lui Hamilton cu 5 locuri pentru schimbarea cutiei de viteze. Conjunctura trebuia fructificată de Vettel ce a și reușit, plecat de pe 2, să termine tot pe 2, după Bottas care și-a apărat pe întreg parcursul cursei locul 1. La rându-i, Hamilton nu a reușit decât un loc 4, plecat de pe 8, astfel încât distanța dintre el și Vettel s-a mai mărit în favoarea ultimului în clasamentul general la piloți.

În urma clasărilor, Mercedes se distanțează la constructori de Ferrari, Red Bull își consolidează poziția a treia prin cele 5 clasări ale lui Ricciardo pe podium în ultimele 5 curse, iar Force India își consolidează și ea poziția de ”best of the rest”.

Următoarea cursă, în acest week-end în Anglia, este una în care Hamilton joacă pe propriul teritoriu și speră să mai egalizeze situația înaintea ultimei curse din prima jumătate a sezonului, cursa de la Budapesta.

Încă 2 curse, așadar, în iulie, un ritm susținut, dar asta e puțin față de calendarul de anul viitor în care vom avea în această perioadă 5 curse în 7 săptămâni, prin reintroducerea circuitelor din Franța și Germania. Se vede treaba că noii acționari ai F1 vor să facă și mai mare circ. Spre bucuria noastră!

Dorin Dobra

 Citeste articole despre:

Galerie Foto

Articole din aceeasi categorie