Argint, pe țară, la Cupa Satelor! Maieru, la vârful fotbalului rural Under 13!

Cum nimeni nu e profet în țara lui, nici Alex Boldiș, un profesor de educație fizică pasionat de fotbal, nu e agreat în localitatea lui, Rodna. Deși a fost ani de zile căpitanul echipei locale, nu reușește să se înțeleagă cu cei care conduc comuna și să lucreze împreună la un centru de copii și juniori. Căci asta știe el să facă foarte bine, să instruiască și să formeze echipe de copii.

Și-a găsit însă mari susținători în comunele vecine și chiar în Bistrița, așa încât a reușit să formeze echipe puternice de fotbal juvenil.

După ce anul trecut a ajuns cu echipa din Șanț până pe locul 3 în cea mai importantă competiție rurală organizată de FRF, Cupa Satelor, ieri a trecut cu un nivel mai sus.

Cu o echipă din Maieru, formată din localnici legitimați la două cluburi din Bistrița, Ardealul și Galactic, Alex Boldiș a adus acasă medaliile de argint ale acestei competiții naționale.

Turneul final s-a desfășurat la Baia de Fier în județul Gorj și Maieru a ajuns acolo după ce a trecut de o fază zonală în care a bătut campioanele județelor Sălaj și Bihor.

Echipa din Maieru a ieșit neînvinsă din grupe, cu două egaluri și o victorie, desi a jucat cu cu câstigatoarea editiei de anul trecut și cea care avea să câștige și trofeul din acest an, Dumbravița, din judetul Timis, cea mai bogată comună din țară, cu peste 20.000 de locuitori, cu Ruginoasa din județul Iasi – câștigătoarea primei ediții de Cupa Satelor si cu echipa din Cumpăna -finalista primei editii.

În semifinală, măierenii au trecut de echipa din Livezile (Alba) după lovituri de departajare, rezistând în timpul regulamentar unor jucători în mare parte cu un an mai mari. Finala n-a avut prea mare istoric, fiind pierdută cu 2-0 în fața echipei din Dumbrăvița.

Lotul lui Alex Boldiș: Dragoș Cira, Răzvan Pui, Lazăr Pop, Silviu Avram, Toader Mureșan, Alex Bozga, Alex Avram, Gabriel Șorecău, Adrian Gagea, Emilio Șteopan, Sebastian Ștefoi, David Jarda, Dominic Moldovan, Robert Toderic

”Antrenez de 10 ani copii, de la vârste fragede, pe Valea Someșului și cred în potențialul lor. Din lotul de 14 copii care au jucat la turneul final, doar 5 sunt născuți în 2010, anul maximal permis. Ceilalți fiind cu un an mai mici sau chiar cu doi. În aceste condiții, ne-am autodepășit, chiar dacă am făcuut parte dintr-o grupă infernală. Le mulțumesc celor care au fost aproape de noi, în mod special coordonatorului grupelor noastre de copii de la clubul Galactic, Adrian Gălățan, da și administrației comunei Maieru”, spune Alex Boldiș.

Iată clasamentul final al Cupei Satelor, ediția 2023:

1. UAT Dumbrăvița (Timiș)
2. UAT Maieru (Bistrița-Năsăud)
3. UAT Livezile (Alba)
4. UAT Bucșani (Dâmbovița)
5. UAT Mârșani (Dolj)
6. UAT Cumpăna (Constanța)
7. UAT Ruginoasa (Iași)
8. UAT Băneasa (Giurgiu).

 Cupa Satelor este o competiție destinată copiilor Under 13, băieți și fete, din mediul rural organizată de Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal. Este, în același timp, și un amplu proiect de scouting la nivel național. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

 | 759 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *