You can Arctic Ultra? El a putut! Tibi Ușeriu a încheiat socotelile și cu această cursă!

După 7 zile și 7 nopți de chin, într-o cursă mai mult cu el însuși, Tibi Ușeriu a reușit să iasă învingător. A dus la capăt ce lăsase neterminat anul trecut, când medicii l-au retras de pe traseul ultramaratonului Yukon Arctic.

A străbătut cele 300 de mile prin zăpada și frigul de la Cercul Polar, ajungând de curând la sosirea din Pelly Crossing.

A fost al doilea din cei 21 de temerari care s-au înscris pe această distanță, doar el și câștigătorul reușind s-o parcurgă toată.

A tras cât a putut după un elvețian, Fabian Imfeld, mai tânăr și bine echipat decât el, dar nu a reușit să-l întreacă, deși l-a ajuns în unele puncte de control.

” Prin efortul meu, al Asociației Tășuleasa Social, al voluntarilor și partenerilor noștri care mă susțin doresc să transmit un mesaj simplu: se poate! Se poate să realizezi ce îți dorești, doar cu efort susținut și cu ajutor, în echipă. Se poate să realizăm împreună Via Transilvanica. Eu alerg pentru acest drum care va fi al României.

Vă rog pe fiecare dintre voi să contribuiți la realizarea acestui proiect frumos. Celor care vor vorbi despre ce am facut împreună nu o sa le ajungă toată viața! ”, spunea Ușeriu înaintea cursei despre cauza pentru care s-a înscris la Yukon Arctic Ultra.

 

 

 | 3.185 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Corect gramatical e „Can you Arctic Ultra?” 😉

    Post a Reply
  2. E un joc de cuvinte

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *