Aniversare: Sportul bistrițean împlinește 17 ani de la prima apariție!

Sportul bistrițean a împlinit 17 ani de la prima apariție. Pe coperta primului număr al ediției tipărite din 5 octombrie 2004 aveam o poză cu Cristian Coroian dintr –un meci cu Alba Iulia, câștigat de Gloria cu 6-1. Printre oamenii de bază în acel meci era și cel care avea să devină antrenorul echipei bistrițene și care marca atunci două goluri.

În pagina 4, la opinii, semnau Leonard Muha și Mircea Meșter, două nume care ulterior aveau să devină celebre în România.

Paginile 6-7 cuprindeau toate meciurile dintr-o etapă de Liga a 4-a, ligă în care domina pe atunci Minerul Rodna. Aveam și o rubrică de ”jupci”, unde adunam câteva replici amuzante culese de noi de la meciurile din Liga a 4-a, pe atunci Divizia D.

Pagina 10 a fost dedicată Mariei Cioncan, care era primită la Bistrița ca o prințesă după Olimpiada de la Atena, deși plecase ca o cenușăreasă.

 

Materialul monden de pe ultima pagină era dedicat familiei Mândrean, Sergiu și Andreea fiind proaspăt căsătoriți.

Mai puțină rezonanță avea pe atunci numele celei care semna aceste materiale mondene, Innes Popa. Puțini știu că, de fapt, acesta era pseudonimul sub care semna în Sportul bistrițean nimeni alta decât cea care avea să devină în acest deceniu o doamnă de mare succes în domeniul presei și nu numai, Claudia Andron.

De altfel, în caseta de redacție a primului număr mai apăreau, alături de fondatorii Adrian Linca și Vasile Bancea,  două nume cunoscute lumii sportului local: Sergiu Gabor și Dinu Onița.

Săptămânalul ”Sportul bistrițean” apăruse în 2004 ca o pată de culoare într-o lume a presei locale devenită monotonă prin monopolul deținut de cotidienele Mesagerul și Răsunetul. Era tehnoredactat la nivelul celor mai bune publicații din România la acea vreme, cu ajutorul Cosminei Neagoe și costa 9.500 de lei, pe vremea în care nu apăruseră încă Ronii.

A apărut neîntrerupt pe print până în iunie 2015, adunând 438 de numere. În ultimii 6 ani apare doar online, la adresa sportulbistritean.ro

A apărut neîntrerupt pe hârtie din 5 octombrie 2004 până în iunie 2015, adunând 438 de numere. În ultimii 6 ani apare doar online, la adresa sportulbistritean.ro

 

 | 3.284 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *