Angajament de cooperare și respect reciproc

Așa se numește „decalogul” oficialilor cluburilor din Liga I Burger, nãscut la Casa Fotbalului în 27 martie 2008. Ei se angajeazã sã „repare” și sã consolideze imaginea fotbalului din entitãțile pe care le conduc, prin:

1.) Responsabilizarea poziției de conducere în orice moment, indiferent de împrejurare, asumându-și obligațiile regulamentare și morale ce le revin, cunoscând statutele și regulamentele FIFA/UEFA/FRF.

2.) Abținerea de la orice comportare și declarații care pot aduce atingere principiilor, obiectivelor și normelor FRF/LPF.

3.) Sã probeze mereu onestitate, credibilitate și integritate deplinã.

4.) Sã nu abuzeze de funcția lor pentru a obține avantaje personale. Va combate cu toatã priceperea și autoritatea practicile care sporesc artificial performanța.

5.) Prin toate instrumentele ce-i
stau la îndemânã sã militeze pentru eliminarea încercãrilor discriminatorii pe motive de etnie, rasã, culturã, politicã, religie, sex sau limbã.

6.) Sã se asigure cã drepturile persoanelor cu care intrã în contact sunt protejate și respectate.

7.) Sã nu ia parte la activitãți de jocuri de noroc cu implicații în fotbal.

8.) Sã refuze mita și sã nu accepte avantaje pentru a crea unor terți câști-guri (realizãri) necinstite.

9.) Sã evite total declarațiile care lezeazã reputația, prestigiul sau ima-ginea celor implicați în fotbal (dar și în viața civilã).
10.) Sã coopereze cu fiecare factor cu prezențã în fotbal pentru implementarea regulilor enunțate și eradicarea rãului din comportamentul de pânã acum.

La angajamentul oficialilor reuniți la FRF se impune a se pune în rezonanțã și dorința „bunilor tenori ai celei de-a patra puteri” de a întrona buna-credințã în acest domeniu „de pace sau rãzboi”. Chemarea lui Radu Paraschivescu este semnalul pe care toți cei de bunã-credințã într-ale scrisului sportiv o recepționeazã cu sfiala promisiunii.

 | 145 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On