Așa analizezi ponturile pentru biletul zilei dacă vrei să câștigi mai des!

Alegerea selecțiilor potrivite pentru biletul zilei se face în urma unei analize atente a evenimentelor cuprinse în ofertele agențiilor de pariuri online. Fiecare sport are niște particularități de care trebuie să ții seama. Cunoscându-le, vei ști ce importanță să dai fiecărui factor care poate influența rezultatul unui pariu.

Consider că mă adresez unui parior care vrea cu adevărat să câștige, nu celor din categoria care mizează doar pe echipa care are cota mai mică sau pe echipa mai cunoscută, fără să cunoască detalii referitoare la acel meci. Un exemplu recent: în ultima etapă a sezonului 2017-2018 din Bundesliga, Bayern Munchen a jucat pe teren propriu cu Vfb Stuttgart. Cei din categoria amintită au jucat in corpore pe Bayern Munchen, care domină de ani buni fotbalul german, iar în acest an a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Pariorii adevărați au mizat pe victoria lui Stuttgart, pentru că au analizat meciul și au văzut că Bayern era deja campioană, iar oaspeții aveau o motivație solidă, pentru că luptau pentru un loc de Europa League. S-a terminat 1-4!

Model de analiză pentru un meci de fotbal

Un model de analiză a unui meci de fotbal (sportul pe care joacă aproximativ 80 la sută dintre pariori) ține cont, în primul rând, de opțiunea de pariere pe care vrei să joci.

  1. Dacă joci pe semn trebuie să ai în vedere: clasamentul general, clasamentul formei, poziția echipei gazdă în ierarhia meciurilor jucate pe teren propriu, poziția echipei oaspete în clasamentul partidelor jucate în deplasare, rezultatele directe, rezultatele directe pe terenul echipei gazdă.
  2. Dacă joci pe goluri marcate, este bine să studiezi: scorurile înregistrate în ultimele 5 meciuri de fiecare echipă, scorurile înregistrate în ultimele 5 meciuri de acasă de echipa gazdă/scorurile făcute în ultimele 5 meciuri pe teren străin de echipa oaspete, scorurile înregistrate în meciurile directe. Dacă în ultimele 10 confruntări directe au marcat ambele echipe, e probabil să se întâmple același lucru și în cea de-a 11-a.

 

  1. Dacă pe biletul zilei de astăzi vrei să joci pe cornere, e un pic mai dificil, pentru că nu sunt multe site-uri care să ofere statistici pe loviturile de colț. Fie cunoști unul, fie o iei „muncitorește”, meci cu meci, și vezi câte cornere s-au înregistrat în ultimele 5 partide jucate acasă de gazde și în ultimele 5 partide jucate în deplasare de oaspeți.
  2. Dacă vrei să joci pe număr de cartonașe galbene, analiza pornește de la media cartonașelor galbene pe meci arătate de arbitru în sezonul curent și de la media cartonașelor galbene primite de fiecare dintre cele două combatante în acel sezon.

Trebuie ținut cont, apoi, de informațiile de context: formatul competiției (un meci cu caracter eliminatoriu se joacă cu totul altfel decât unul pe puncte), motivație, absențe, atmosferă, schimbări de antrenor, condiții meteo ș.a.m.d. Așa cum am spus, nu trebuie neglijat niciun detaliu.

Pariurile pe tenis și pe alte sporturi populare

Următorul sport ca popularitate în rândul pariorilor este tenisul. În ordinea ponderii pe care o au în influențarea rezultatului final, aici contează următorii factori: motivația (marile surprize apar pe fondul lipsei de interes a jucătorilor de top în turneele considerate fără importanță), pe ce suprafață se joacă (fiecare jucător dă un randament diferit hard, zgură, iarbă sau hard indoor), forma de moment (care de multe ori contează mai mult decât poziționarea în clasamentul ATP sau WTA), forma fizică (dacă vine după o serie de turnee jucate unul după altul sau dacă acuză probleme medicale), căldura excesivă, gradul de umiditate etc.

În ceea ce privește hocheiul pe gheață sau baschetul, specialiștii sunt de părere că cea mai mare importanță o are forma de moment. S-au văzut situații în care o echipă a înregistrat peste 10 victorii la rând sau o serie lungă de înfrângeri.

Cu cât cunoști mai bine sportul pe care pariezi, cu atât ai mai multe șanse de câștig, pentru că știi exact ce trebuie să ai în vedere pentru o analiză completă.

Publicitate

 | 1.554 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *