Așa analizează tipsterii meciurile de fotbal înainte de a paria

Aproape fiecare parior efectuează o oarecare analiză înainte de a adăuga un pronostic pe bilet, fie că aceasta durează mai mult sau mai puțin. Diferența între amatori și tipsteri este că aceștia din urmă își alocă mai mult timp pentru a putea afla anumite detalii care ar putea influența soarta jocului, iar apoi pun în balanță toți factorii pe care i-au descoperit. Mai jos vom enumera câteva dintre elementele pe care le iau în calcul tipsterii atunci când analizează un meci de fotbal.

Când contează istoricul meciurilor directe

Rezultatele meciurilor directe pot fi relevante sau nu. Nu trebuie să le acordăm o pondere mare rezultatelor de acum 5-10 ani, deoarece în acest timp echipele s-au schimbat în totalitate. Totuși, dacă observăm că există un anumit tipar, trebuie să încercăm să vedem care sunt celelalte elemente care au determinat acele rezultate. Spre exemplu, dacă avem un derby de tradiție, vom vedea că se pune mult accentul pe istorie și metrice. Inclusiv casele de pariuri creează diverse oferte speciale pentru astfel de partide, după cum se poate vedea pe bonuscod.ro. Ideal este să ne focusăm pe informațiile actuale și să nu ne ghidăm după cote și după părerile care apar prin presă.

Gazdele fructifică avantajul terenului propriu?

În cadrul cotelor este deja calculat avantajul gazdelor, însă există echipe și situații în care lucrurile pot sta cu totul diferit. Spre exemplu, o echipă care joacă fără suporteri sau care are un teren prost, ar putea să fie mai mult dezavantajată de faptul că joacă acasă. În același timp, trebuie evaluată abilitatea oaspeților în deplasare, pentru că anumite echipe pot juca mai bine departe de presiunea propriilor suporteri.

Există tensiuni sau probleme la echipă?

Forma de moment a echipei poate să ne facă să neglijăm anumite probleme care sunt prezente la echipă. Spre exemplu, dacă la un club există restanțe salariale, riscul de a nu primi licența, negocieri lungite pentru preluarea echipei, înlocuirea antrenorului sau tensiuni din cauza unor conflicte interne ale jucătorilor, ori discuții aprinse între agenți și club, aceste lucruri trebuie întotdeauna avute în vedere.

Care este obiectivul antrenorului?

Antrenorii pot avea reacții foarte diferite în fața unor anumite meciuri. Echipele sunt implicate în mai multe competiții, iar unele dintre acestea sunt prioritizate, în funcție de situația de moment. Un antrenor poate să le spună jucătorilor să se ferească de accidentări într-un anumit meci sau chiar să odihnească titularii, cu gândul de a pune accentul pe un alt joc. De aceea, trebuie urmărit programul și văzut care este poziția clubului, a antrenorului și în ce măsură jucătorii ar putea coincide cu ceea ce le spune tehnicianul.

Cât de motivați sunt jucătorii?

Un fotbalist poate să dea totul și să facă un meci excepțional dacă aude că au venit scouteri să-l urmărească, însă și opusul este posibil. Un jucător poate să nu mai aibă atâta tragere de inimă să forțeze totul într-o deplasare în cupele europene, mai ales dacă are o vârstă și nu vizează un transfer, iar o altă competiție importantă (ex. Cupa Mondială) bate la ușă în viitorul apropiat. Într-un meci jucat contra unei echipe slabe, fotbaliștilor le poate fi greu să-și găsească motivația și de aceea, uneori, vedem că scorul rămâne neschimbat multă vreme. Acestea au fost doar câteva exemple, însă motivația trebuie analizată din cât mai multe unghiuri, pentru că este unul dintre cei mai importanți factori din economia unui joc.

Care sunt punctele slabe ale fiecărei echipe?

Ne concentrăm pe punctele forte, dar de multe ori uităm de minusuri. Atunci când aflăm slăbiciunile echipelor care urmează să se confrunte, putem să ne facem o idee mai bună despre ceea ce ar putea să aibă loc pe teren la ora meciului. Indicat este să vedem dacă lucrurile pe care le credem se verifică și din punct de vedere statistic. Dacă am văzut doar două meciuri ale unei echipe în ultimele luni putem trage concluzii pripite, care nu sunt neapărat utile.

Cum vor influența condițiile de joc evoluția meciului?

Vremea, starea gazonului, situația din tribune și arbitrul pot avea un mare impact asupra rezultatului unei partide, însă multe dintre aceste elemente sunt deseori ignorate de către pariori. Ca și în toate celelalte privințe, este bine să colectăm cât mai multe informații, însă trebuie să fim atenți să nu exagerăm atunci când acordăm o anumită pondere unui anumit argument, pentru că riscăm să ne sabotăm.

Baftă și inspirație!

(P)

 

 | 740 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *