Alt iad, altă provocare! Ușeriu s-a înscris în cursa care l-a lăsat anul trecut pe un italian fără mâni și picioare!

Tibi Ușeriu începe o altă cursă infernală. În 3 februarie va lua startul la Yukon Arctic Ultra, o competiție organizată în Canada, pe  traseul celor mai dificile curse de câini din lume.

Ultramaratonul se mândrește ca fiind întrecerea cea mai friguroasă și dură din lume, mai grea decât cea de la Cercul Polar, pe care bistrițeanul a câștigat-o de 3 ori.

S-a înscris la cea mai grea probă, de 692 de kilometri, alături de alți 40 de temerari. Se poate parcurge traseul pe schiuri de tură, pe mountain bike sau pe jos, iar noutatea vine din faptul că harta nu cuprinde drumuri, ci trasee off-road.

Întrecerea l-a lăsat anul trecut pe italianul Roberto Zanda fără ambele picioare, de la genunchi în jos, și fără ambele palme, fiindu-i amputate în urma degerăturilor. S-a rătăcit și nu a fost găsit 17 ore, deși a participat la o cursă mai scurtă, cea de 692 de kilometri nefiind organizată în 2018.

Ultimul câștigător la această probă, în 2017, a fost tot un italian, Ghidoni (foto jos) , care s-a înscris și anul acesta deși are 65 de ani. A fost supranumit regele gheții din America de Nord, după ce a câștigat ultramaratonul în 8 zile și 21 de ore.

Cursa începe în Whitehorse, Yukon și se termină în Dawson, Yukon, chiar  lângă râul Takhini.

Tibi Ușeriu se simte în formă și cu mai multă experiență:

”La partea psihică stau cel mai bine, mai ales că nu sunt un sportiv de performanță. Nu alerg pentru performanță. Singurele performanțe sunt ale mele personale. Îmi place foarte mult să fac asta și găsesc o libertate foarte frumoasă în a alerga. O fac pentru mine, iar de data aceasta am și un scop. Alerg pentru a face cunoscut proiectul inițiat de Tășuleasa Social. Este vorba de un drum care străbate România de la Putna la Drobeta Turnu Severin. Alerg pentru un scop frumos și vreausă fac cunoscut nu doar în Romania, ci și în străinatate acest proiect.”, a declarat Ușeriu pentru site-ul aimx.ro

 

 | 2.899 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *