Alexandra Uiuiu te provoacă la…baschet! Un interviu cu bistrițeanca de națională!

Alexandra Uiuiu este singura bistrițeancă ce joacă baschet profesionist. E în echipa națională de senioare și a câștigat de două ori titlu în prima ligă. Fiica directorului Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Cultural Național evoluează la CSM Târgoviște, echipă cu care a câștigat în luna ianuarie Cupa României. Alexandra a acordat un interviu pentru Sportul Bistrițean, în care a declarat că anul acesta își dorește să câștige campionatul și să se calificare la Europene cu echipa națională. Deși pe plan sportiv are parte de multe realizări, Alexandra are și un regret, acela că la Bistrița nu există cluburi de baschet și că nu sunt fete care să-i calce pe urme.

Cum a început anul acesta pentru tine?

A început foarte bine pentru că am câștigat Cupa României și consider că am început cu dreptul. Acum, ne concentrăm pe campionat, să câștigăm și campionatul.

Ați avut o vacanță scurtă. Ce ai făcut în vacanță?

Am fost la Sibiu câteva zile, după care m-am întors la Târgoviște pentru patru zile de antrenament, între Crăciun și Revelion, după care am mai avut trei zile libere, pe care iar le-am petrecut la Sibiu pentru că Bistrița era mult prea departe și, din păcate, nu am reușit să ajung și la tata. Apoi, am început iar antrenamentele, a fost o vacanță destul de scurtă. Nu am ajuns la Bistrița.

Am văzut că ai pozat pentru revista echipei…

Da, am pozat pentru primul număr al revistei. Dat fiind faptul că am promovat baschet prin revista echipei mi s-a părut OK. Pot să spun că sunt la prima tentativă, pentru că restul pozelor au fost făcute de tatăl meu. Acum a fost ceva diferit, adică nu am mai fost la studiouri să pozez pentru nu știu cine sau pentru o revistă, pentru un ziar sau pentru ceva anume. A fost o experiență nouă pentru mine, mi-a plăcut, a fost și fotograful foarte OK, a avut răbdare cu mine și înțelegere, pentru că am fost prima dată într-un studio.

La Târgoviște cum te simți, cum e atmosfera?

Mă simt foarte bine, e o atmosferă foarte bună și în teren și în afara terenului. Ne înțelegem foarte bine între noi, nu sunt rivalități sau invidii. Eu zic că suntem o echipă unită.

La echipa națională ce îți propui anul acesta?

Avem ca și obiectiv calificarea la Europene și, odată ce vom fi calificate, să ajungem cât mai sus la Europene.

Pe plan personal, ce îți propui în 2012?

Pe plan personal, să fiu sănătoasă, să-mi fie toți cei dragi sănătoși. Deocamdată, o afacere sau altceva nu am în plan. Să fie totul în regulă cu facultatea (n.r – este studentă la Facultatea de Educație Fizică și Sport) și cam atât.

Faci Facultatea de Sport pentru viitor, te gândești să fii antrenor, profesor de sport?

Nu cred că mi-ar place să fiu antrenor pe viitor, dar, din moment ce mă ocup cu asta, nu cred că aș avea timp să mă duc la altfel de facultate, la care ar trebui să învăț lucruri care sunt total noi. M-ar tenta, de exemplu psihologia, dar pentru asta aș avea nevoie de ani buni de studii pe care, momentan, nu am cum să mi-i permit, nu aș avea cum să ajung la cursuri zilnic.

Ești singura bistrițeancă care este baschetbalistă profesionistă. Crezi că ți-ar mai putea călca cineva pe urme în viitorul apropiat?

În viitorul apropiat, nu prea cred că ar avea de unde, pentru că nu prea există cluburi în Bistrița, nici la nivel de juniori. Din moment ce nu există pepinieră, nu sunt cluburi de juniori, nu au de unde să apară jucători sau jucătoare noi. E păcat…Știu că a fost o tentativă, o echipă de băieți în Divizia B, dar nu mai există…

"N-aș poza goală"

Îi place să pozeze, dar doar pentru a promovat baschetul. Alexandra a pozat recent în ipostaze provocatoare pentru revista Forza CSM, revista clubului la care activează. În materialul din revistă, frumoasa bistrițeancă spune că nu ar poza niciodată goală. „Ca orice femeie, îmi place să mi se spună că arăt bine. Dar eu sunt baschetbalistă și-mi doresc să se vorbească mai mult despre ce fac în sport", spune Alexandra, votată de două ori „Miss Baschet România". De asemenea, Alexandra spune că, pe plan personal, este foarte fericită. „De ceva timp sunt implicată într-o relație și ne merge bine", precizează baschetbalista.

Augustin Danci

 

 

 

 

 


 | 1.323 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *