Albuț s-a făcut cumnat cu Lobonț

Portarul Gloriei Bistrița, Călin Albuț, s-a căsătorit, duminică, cu Crina, cumnata lui Bogdan Lobonț. La eveniment a asistat și portarul naționalei, însoțit de soția lui, Iulia.

Lobonț a venit la Bistrița tocmai din Italia, unde se recuperează după accidentarea gravă pe care a suferit-o în urmă cu două luni tocmai într-un meci cu Gloria Bistrița. Călin Albuț (28 de ani), titular în poarta Gloriei Bistrița încă din 2004, s-a căsătorit, civil și religios, duminică, la Bistrița, cu Crina Debrețini (22 de ani) sora Iuliei Lobonț, soția lui Bogdan Lobonț.

Cei doi miri sunt prieteni de trei ani, după ce au urmat, aproximativ în aceeași perioadă, cursurile Liceului cu Program Sportiv Bistrița, Albuț la clasa de fotbal, iar Crina la cea de gimnastică ritmică. De altfel, Crina a făcut parte din lotul național de gimnastică ritmică al României și a participat la campionatele europene ediția 1999, unde echipa de junioare a țării noastre a ocupat un onorabil loc 10.

Cei doi miri, au coborât dintr-o limuzină albă, însoțiți de nașii lor, atacantul Sandu Negrean și soția lui, Camelia, de mai mulți nuntași printre care și Bogdan Lobonț și soția lui Iulia, dar și de cavalerul de onoare Adrian Nalați, au intrat în incinta Primăriei Bistrița, unde ofițerul stării civile a oficiat căsătoria celor doi.

Bogdan Lobonț a fost salutat și îmbrățișat de mai multe rude din familia soției lui, Iulia, cu care s-a căsătorit anul trecut. El și-a făcut apoi fotografii cu mirii și cu cei prezenți.

”Am venit special să fiu de față la acest eveniment important pentru Călin și Crina. Le urez casă de piatră și multă fericire”, a spus Lobonț.

Mireasa a fost colegă cu gimnasta Iulia Moldovan

Imediat după sesiunea de fotografii, alaiul s-a îndreptat spre o biserică ortodoxă unde doi preoți au oficiat cununia. La slujba religioasă au mai venit Lucian Sănmărtean și prietena lui Maria Rus, dar și mai mulți antrenori și profesori de la Liceul cu Program Sportiv, dar și foști colegi ai celor doi.

Printre aceștia au fost Floarea Sigartău, antrenor de gimnastică ritmică, cea care a antrenat-o pe Crina Debrețini, actuală Albuț, de la vârsta de 5 ani.

”O fetiță superbă, cu mult talent. Mi-e foarte dragă și mă bucur că m-a invitat la nunta ei. A făcut performanță în adevăratul sens al cuvântului, dar nu a mai continuat. Puține gimnaste merg spre seniorat. E foarte greu în ramura noastră. I-a plăcut foarte mult ca obiect, cercul”, a spus Sigartău.

La nuntă a sosit și fosta campioană națională Iulia Moldovan cea care a rămas în Spania, fără acordul antrenorilor, fugind după încheierea unui campionat european.

”Am rămas în Spania, sunt antrenoare la o sală de acolo. Am venit de dragul Crinei. Noi am fost ca o familie”, a spus Moldovan.

Foștii antrenori, prezenți la nunta lui ”Codiță”

Nici profesorii care i-au pus ghetele în picioare lui Călin Albuț nu au lipsit de la eveniment. Profesorii Gheorghe Șomfălean și Emil Gocan au venit să-i ureze casă de piatră. ”E unul dintre primii patru portari ai României. Eu așa îl consider, nu pentru că i-am fost antrenor și diriginte, ci pentru că așa este”, a spus profesorul Emil Gocan, antrenor de fotbal și fost diriginte al actualului portar al Gloriei Bistrița. La rândul lui, Gheorghe Șomfălean și-a amintit că lui Albuț i se spunea”Codiță” . ”E un băiat foarte talentat. În poartă a intrat cam în clasa a VII-a. Putea la fel de bine să fie jucător de câmp. Îi folosește acum ce a învățat atunci. Sunt mândru de el”, a spus Șomfălean. În timpul cununiei religioase, Bogdan Lobonț, care și-a schimbat între timp pantofii de gală cu alții sport, a stat așezat pe un scaun, resimțindu-se după accidentare. Soția lui, Iulia, îmbrăcată într-o rochie albastră, l-a ținut de mână. După ceremonia religioasă, alaiul s-a îndreptat spre restaurantul ”Coroana de Aur” din Bistrița, unde s-a ținut petrecerea. La nuntă au participat și președintele Gloriei, Jean Pădureanu, dar și fostul antrenor al echipei, Ioan Ovidiu Sabău.

Cristiana Sabău

http://cristianasabau.blogspot.com

 | 787 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On