Al șaselea campion revine. Un editorial de Dorin Dobra despre Formula 1

 

 

 Zvonul ce apăruse cu câteva luni în urmă între fanii F1 s-a materializat: Raikkonen a revenit în F1.

         Fosta echipă Renault, de sezonul acesta Lotus, a reușit să-l convingă pe Kimi Raikkonen că va fi capabilă să-i pună la dispoziție un monopost pe măsura renumelui de fost campion. Pentru Iceman momentul este ideal, conform declarațiilor sale, fiindu-i acum mai dor ca nicicând să reintre în cutia de kevlar al unui bolid de F1.

         Pentru fanii și spectatorii F1, acest lucru nu poate fi decât îmbucurător, celor 5 campioni de astăzi adăugându-li-se al șaselea în bătălia sutimilor de secundă și a miimilor dintr-un centimetru. Pentru Marele Circ în general știrea va aduce și mai multă publicitate, mai ales că țările nordice nu mai erau reprezentate pe măsură în F1.

         Ca totul să fie conform cu proiectul revenirii lui Raikkonen, acesta împreună cu Gros Jean (viitorul său coechipier) și cu echipa Lotus sunt primii care vor începe testele în Spania, deocamdată pe vechiul monopost Renault pentru acomodare. Părerea personală e aceea că Iceman e alături de Schumacher și Alonso unul din piloții ce conduc din instinct bine spre deosebire de Hamilton, Button sau Vettel ce sunt educați să conducă. Revenirea sa e, din acest motiv, un moment minunat pentru toți fanii F1.

Dorin Dobra

 | 191 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *