Află tot ce trebuie să știi despre verificarea obligatorie a conturilor la pariuri sportive online

Din data de 24 februarie 2016, conturile deschise la casele de pariuri online și neverificate în termen de 30 de zile sunt închise automat, iar banii din balanță sunt transferați de operator în conturile statului, fără ca jucătorul să aibă posibilitatea de a îi mai recupera.

Concret, imediat după ce te înregistrezi pe o platformă de pariuri online, vei primi un mesaj în căsuța poștală din profilul de jucător prin care vei fi informat că, în cel mult o lună, trebuie să trimiți o copie după un act de identitate. Dacă ai anexat contului un card bancar, ți se va cere și o copie față-verso și după el. Ți se va comunica să acoperi anumite cifre, astfel informațiile să nu poată fi folosite de un răuvoitor care, prin absurd, ar intra în posesia copiilor.

Unii operatori cer din start și documente suplimentare, cum ar fi un extras de cont bancar sau o copie după o factură recentă de utilități, care să confirme adresa completată în formularul de înregistrare. Alții nu solicită aceste informații ca parte a procesului de verificare, dar o fac atunci când vrei să retragi bani.

Este foarte important să respecți cerințele transmise de angajații operatorilor referitoare la claritatea și încadrarea imaginilor, dar și la formatul în care sunt trimise documentele (.pdf, .jpg, .png). Poți să le urci direct pe platformă, în secțiunea indicată, sau să le trimiți prin email. Nu aștepta până în ultimul moment, pentru că validarea poate dura câteva zile. În cazul în care ai trimis documentele în ziua a 29-a, este foarte probabil să te alegi cu contul blocat și să pierzi banii din el.

Ce se urmărește?

În concluzie, prin verificarea contului (identității), se urmărește confirmarea veridicității datelor completate la înscrierea pe site-ul de pariuri. De ce este atât de important acest lucru, încât a fost reglementat printr-o lege?

Pentru că domeniul jocurilor de noroc este unul sensibil. Din punctul de vedere al statului, prin acest proces se înlătură pericolul ca un minor să joace la pariuri sportive online sau la cazino. În plus, sunt dejucate mai ușor tentativele de spălare de bani. Casele de pariuri online anunță autoritățile de fiecare dată când primesc o cerere de retragere de fonduri mai mare de 2000 de euro. Titularul unui cont este identificat cu exactitate și poate fi chemat să dea explicații pentru orice comportament considerat suspect.

Din punctul de vedere al operatorului, acesta se asigură că un client nu își deschide conturi multiple pentru a profita de ofertele de bun venit. Nu în ultimul rând, bookmakerul vede care este profilul pariorului care preferă platforma sa (procesul se mai numește și KYC – Know Your Customer), astfel că poate face strategii de marketing prin care să ajungă direct la publicul țintă.

Datele tale sunt în siguranță?

Probabil că te întrebi dacă datele confidențiale transmise pentru verificarea identității sunt în siguranță. Este vorba, totuși, despre documente importante. Ei bine, nu ai de ce să îți faci griji. Platforma unei agenții de pariuri online este la fel de bine securizată precum rețeaua cibernetică a unei bănci. Tranzacțiile sunt protejate prin Secure Sockets Layer, un sistem aproape imposibil de spart.

Sunt operatori care te și recompensează pentru parcurgerea kyc, cu fonduri fără depunere, fonduri suplimentare, pariuri gratuite sau rotiri gratuite. Așadar, este bine să verifici identitatea contului cât mai repede, pentru a profita de avantajele oferite. (P)

 | 124 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *