Adrian Falub: ”Pentru mine, personal, ar fi un eșec foarte mare să nu promovăm!” Bistrița reia lupta pentru liga a doua!

Campionatul Ligii a treia se reia sâmbătă de la antepenultima etapă a sezonului regulat. Gloria se află pe primul loc în seria a 10-a și mai are nevoie de un singur punct din 3 etape ca să fie calificată matematic în play-off. Echipa bistrițeană joacă la Zalău, echipa de pe locul 4, pentru care meciul de sâmbătă e decisiv în vederea calificării.

Adrian Falub, antrenorul bistrițenilor recunoaște că, pentru el personal, ar fi un eșec să nu reușească să promoveze echipa în Liga a doua.

”Pentru Bistrița, pentru oraș, poate n-ar fi un eșec! Pentru că atunci când am venit aici, Bistrița nu a avut ca obiectiv, neapărat, promovarea. Dar am venit și toți oamenii din jurul nostru au fost extraordinari, ne-au pus la dispoziție condiții foarte bune. Așa că, pentru Bistrița poate n-ar fi neapărat un eșec. Dar pentru mine personal, da! Și pentru unii dintre jucătorii care sunt aici ar fi un eșec foarte mare”, a declarat recent antrenorul Gloriei.

Falub spune că pregătirea și achizițiile din această iarnă sunt mulțumitoare, dar că adaptarea la meciurile oficiale va mai dura un pic.

Am avut condiții foarte bune de pregătire în această iarnă, la Prundu Bârgăului. Suntem în Liga a treia și nu suntem la nivelul Gloriei de dinainte, care făcea cantonamente în Antalya, dar suntem mulțumiți. Am luat niște jucători dar la meciurile amicale nu se vede foarte bine valoarea lor. Au nevoie de timp, de jocuri, de adaptare. Dar eu cred că sunt jucători buni și sper să ne ajute în campionat.”, spune tehnicianul care are în palmares 4 promovări în Liga 1.

În ce privește meciul de sâmbătă, de la Zalău, Falub știe că nu va fi ușor:

Toată lumea știe că noi vrem să promovăm. Dar ca să promovăm trebuie să ajungem în play-off. Apoi trebuie să joci baraj. Sigur că toți vrem să promovăm, dar primul pas este să facem încă un punct din trei etape ca să fim matematic în play-off. Apoi să încercăm să fim pe primul loc și apoi mai vedem. Pentru Zalău e ultima șansă să prindă play-off-ul, pentru noi un punct ne-ar duce în faza următoare. Dar toate începuturile sunt grele. Avem 3 luni și jumătate de când n-am mai jucat un meci oficial. Acum două săptămâni am jucat prima dată un meci pe iarbă. Așa că nu va fi ușor”.

Gloria a disputat în această iarnă 7 meciuri amicale, din care a câștigat 4: 7-0 cu CSM Avântul Reghin, 1-0 cu Viitorul Cluj, 5-1 cu CSM Sighetu Marmației și 3-2 cu Ocna Mureș. Înfrângeri a suferit cu FC Unirea Dej (1-4),  Foresta Suceava (1-2) și  FC Minaur Baia Mare (1-3).

Partida de sâmbătă este programată de la ora 15.00, pe Stadionul Municipal din Zalău.  

 | 703 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Pai cred si eu ca ar fi un esec colosal, urias, la cati bani s-au investit in jucatori de cand a venit Falub. Salarii si conditii de nivelul ligii a 2a clar.
    Intrebare: de ce nu s-a investit la fel si inainte cand erau oameni de-ai nostri care au pus umarul sanatos la reinvierea fotbalului Bistritean?
    Implicatii, prietenii, datorii, politic…

    Post a Reply
  2. Bine zis Vasi. Nici un profet nu-i profet in tara lui. Dar sa asteptam promovarea care daca nu va fi, apoi vedem noi retrogradarile tuturor celor implicati in conditiile de liga 2. Vedem, vedem

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *