Adio, dar rămâne cu noi! Berni pleacă definitiv de la Bistrița, dar ne mai ajută din când în când! Vezi unde și pe câți bani!

Cea mai valoroasă jucătoare bistrițeană de tenis de masă din ultimii ani, Bernadette Szocs, va pleca din Bistrița odată cu absolvirea Liceului cu Program Sportiv, la începutul acestei veri.

Valoarea la care a ajuns ea, câștigând aproape tot ce era de câștigat în Europa la toate categoriile de copii și juniori, o recomandă pentru un contract în străinătate. Contract pe care l-a și semnat déjà, imediat după ce a împlinit 18 ani.

Bernadette va juca în Franța, la Lille, și va încasa în jur de 2000 de euro pe lună în primul an. Sumele ar putea crește în sezoanele următoare și vor fi completate cu tot felul de bonusuri și premieri. CSM Bistrița nu a încasat nimic de pe urma acestui contract, deoarece în competițiile interne și la lotul național va reprezenta clubul bistrițean, în baza regulamentelor specific federației române de tenis de masă, care permita așa ceva. Clubul bistrițean i-a oferit în ultimul an o indemnizație de nici 500 de lei pe lună!

Bernadette va juca în Franța dar va locui și se va antrena în Germania, la Bremen, acolo unde este stabilit și fratele său, Hunor Szocs, dar și cel mai valoros tenisman bistrițean din toate timpurile Adrian Crișan.

“Pentru mine Bistrița a fost a doua casă, de multe ori chiar prima. Am venit aici de la 9 ani, din Târgu Mureș, iar Gheorghe Bozga a fost pentru mine și tată, și mamă, și antrenor”, spune Berni, un pic nostalgică înaintea despărțirii de Bistrița. Promite însă că va juca cât va putea de bine pentru clubul bistrițean și de acum înainte și că va mai aduce multe trofee pentru CSM.

Adrian Linca

 | 425 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *