Arbitrul bistrițean Mihai Marica e pe lista FIFA! Acum 10 ani era pălmuit și scuipat la Uriu!

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit la sfârșitul săptămânii tecute, a decis, printre altele înlocuirea lui Octavian Șovre de pe lista de arbitri FIFA.

Asistentul Octavian Șovre (47 de ani) va părăsi lista FIFA la finele acestui an, 2021. Pe de o parte, după incidentele de la Paris și Manchester, dar și pentru depășirea limitei de vârstă.

Locul său va fi luat de Mihai Marius Marica (foto dreapta). Acesta are 33 de ani, este născut la Bistrița și face parte, în cele mai multe cazuri, din brigada condusă de Radu Petrescu.

Promovat în lotul ligii a III-a în anul 2008, apoi în liga a II-a în 2010, Marica a fost remarcat de corpul de observatori și de conducerea CCA, fiind delegat la meciuri de liga I, chiar din perioada în care făcea parte din lotul ligii a II-a.

Primul său meci în liga I a fost în 21 martie 2014, când a fost arbitru asistent la partida Gaz Metan Mediaș-Corona Brașov. De atunci a arbitrat în Liga 1 aproape 100 de  meciuri.

În anii 90, pentru scurt timp, pe lista FIFA a ajuns și Emil Urcan, care făcea parte din corpul arbitrilor bistrițeni dar era venit din județul Alba.

În 2011, la un meci de liga a 4-a la Uriu, Mihai Marica a fost pălmuit și scuipat de spectatori și jucători, plecând cu poliția de la teren. Citește detalii AICI!

 

 

 | 2.775 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

3 Comments

  1. Felicitări, Mihai! Meriti din plin locul pe care l-ai obținut prin munca și seriozitate!!! Sunt mândru de tine! Mult succes!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *