A murit profesorul emerit Sebastian Arjoca, cel care i-a descoperit pe Frățică și alți mari campioni

Profesorul emerit Sebastian Arjoca a plecat astăzi dintre noi, la respectabila vârstă de 80 de ani. Stabilit în Năsăud de mai bine de 30 de ani, în urma căsătoriei cu prof. Dana Arjoca, un cadru didactic extrem de iubit în comunitate, marele campion a continuat să descopere nestemate ale sportului românesc, fiind unul dintre oamenii care a pus umărul la rezultate excepționale ale luptătorilor români.

Sebastian Arjoca a fost campion național la judo și vicecampion la karate, lupte și haltere, iar după retragere și-a continuat activitatea în domeniu. Alături de acest antrenor excepțional, judoka Mircea Frățică și Adrian Croitoru au obținut medalii olimpice, titluri europene, mondiale și naționale.

Odată ajuns în orașul academicienilor, prof. Sebastian Arjoca nu s-a oprit din activitate. Cunoscut pentru capacitatea sa incredibilă de a descoperi tinere talente, a reușit să scoată campioni și din micul orășel. Antrenând în subsolul unei școli din oraș, Sebastian Arjoca a adunat sute de copii în jurul lui, copii care au descoperit iubirea pentru sport, fără artificii și fără echipamente scumpe, ci îndrumați de un om care și-a dedicat întreaga viață unui domeniu în care pasiunea și dorința de a fi tot mai bun primează.

Foto: Sebastian Arjoca, rândul de jos, ultimul din dreapta

În Năsăud, sensei Sebastian Arjoca i-a descoperit și i-a îndrumat și sprijinit să devină campioni, printre alții, pe sportivii Mihai Drăgan, Cristina Cosma și Ștefan Magdea. Înmormântarea domnului profesor este programată joi, 13 aprilie, în jurul amiezii, în orașul Năsăud.

Dumnezeu să vă odihnească în pace, Maestre!

Ana Ștefănel

 | 1.709 vizualizări

Author: Stefanel Ana

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *