A căzut din nou! Final de sezon dezastruos pentru pilotul bistrițean Iosif Ureche

Iosif Ureche încheie sezonul de motociclism viteză, pe circuit Dunlop Romanian Superbike 2015, pe locul V la clasa superbike, după un șir de patru etape dezastruoase.

Crazy Snalis Racing Team a clubului moto bistrițean Crazy Snails a participat, prin pilotul Iosif Ureche, la ultima etapă din RoSBK 2015, pe singurul circuit de viteză din România, Motorpark, aflat lângă comuna ialomițeană Adâncata.

La circa un an de la inaugurare, pista circuitului a fost finalizată prin darea în folosință și a ultimei bucle prevăzute în proiect, oferind astfel posibilitatea desfășurării curselor pe varianta finală a circuitului. Aflată încă în stadiu de construcție, asfaltul încă nefinalizat al pistei cam lasă de dorit, prin prisma denivelărilor existente, dar mai cu seamă prin lipsa totală a spațiilor de siguranță amenajate conform standardelor circuitelor de viteză de aceasta natură.

Înaintea acestei etape, Iosif se afla retrogradat pe pozitia a V-a a clasamentului provizoriu al clasei superbike, datorită ultimelor etape în care nu a punctat din cauza abandonurilor. Resimțindu-se după căzătura din etapa anterioară de la Misano, Iosif s-a luptat întreg weekend-ul cu reintrarea în formă și obișnuirea cu mersul rapid. De asemenea și motocicleta a avut nevoie de multe setări, timpul alocat reparării sale fiind foarte scurt. În cele din urmă, cursa începe cu Iosif luând startul de pe poziția a 5-a, dar în turul cu numărul trei, aflat în spatele unui grup de piloți mai lenți, la intrarea pe un viraj este nevoit la o frânare bruscă, care a dus la alunecarea roții față și căzătura. Iosif nu a suferit în urma căzăturii, însă pentru motocicletă a fost fatală, asta datorându-se zonei de siguranță neamenajată corespunzător doar din pământ, fapt care a dus practic la distrugerea ei.

Din păcate, ghinioanele s-au ținut lanț în acest an: după un debut de campionat fulminant, cu un loc II și două locuri III la clasa superbike, se anunță o clasare foarte bună la sfârșitul anului, pe podiumul clasei superbike, având în vedere ratarea ultimei trepte a podiumului anului precedent, la doar un punct. Au urmat însă cele patru etape, fiecare soldându-se cu o căzătură, determinând astfel clasarea la final doar pe poziția a V-a a clasei superbike.

Felicitările și admirația noastră se îndreaptă înspre Iosif și întrega echipă a clubului moto Crazy Snails Bistrița pentru ambiția și eforturile depuse în urmarea pasiunii lor și aducerea numelui municipiului și județului nostru pe o treaptă cât mai înaltă a sportului competițional reprezentat de motociclismul viteză.

 | 398 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *