Aproape 3000 de km în 7 zile pe bicicletă! ”Tură extremă” pentru un bistrițean împătimit de ciclism!

Florin Mureșan și echipa sa de la Neuroas Kinetik au pornit într-o adevărată aventură pe două roți, într-un tur al României pe bicicletă, parcurgând 2900 km în 7 zile.

“Tura extremă”, așa s-a denumit această provocare, organizată de Florin și grupul său de bistrițeni din echipa “Pretenarii biciclisti”.

Trei membri ai echipei l-au însoțit pe Florin Mureșan până la Vatra Dornei.  Sighiartău Otniel, Sighiartău Doru și George Rus i-au ținut trena de la ora 3.00 până dimineața la ora 6:00, iar apoi temerarul biciclist și-a continuat traseul către Siret Rădăuți, apoi spre Botoșani și Iași, de unde a continuat drumul către mare, pe marginea țării.

Momentele de odihnă au fost și ele bine programate, aproximativ 6 ore pe noapte, necasare pentru a atinge targetul de 400 km pe zi.

După ce a ajuns în sud, a străbătut Oltenia, a trecut de Calafat, de Dăbuleni și s-a îndreptat spre Oradea, Satu Mare, Baia Mare. Duminică a reușit să-și termine turul, fiind așteptat de prieteni în Năsăud, pentru a-l încuraja în ultimii săi kilometri.

”Am câteva motive bune pentru care am să realizez acestă plimbare îndrăzneață, a scris Moldovan înaintea expediției:

– acest proiect este un vis, am dorit să fac turul României de multă vreme, acum s-au potrivit lucrurile și simt că sunt pregătit, fizic și psihic, pentru o asemenea provocare. Vreau să îmi realizez visul chiar dacă este aproape imposibil.
– prin mediatizarea proiectului îmi doresc să promovez mersul pe bicicletă, doresc să văd că numărul celor care practică un sport crește în România.
– împreună cu #turaextremă am sa folosesc și #respectpentruviată deoarece doresc să văd șoferii din România atenți la bicicliști. Bicicleta trebuie să apară pe drumurile din România mai des, este un bine pentru toată lumea, însă trebuie să ne schimbăm mentalitatea și sa arătăm respect față de viața celorlalți pentru a crea un mediu sigur.
– #obezitatealacopii deja este o problemă serioasă și la noi în țară, prin #turaextremă îmi doresc să fac măcar câțiva părinți conștienți de pericolul obezității. Mai puțin „ecrănel”, mai multă mișcare!

Doresc să le mulțumesc celor care au crezut în acest proiect, faptul că nu sunt singur arată că există în România oameni care își doresc să schimbe lucrurile în bine și acționează, nu rămân doar la dorință.
Pentru a putea realiza #turaextremă a fost nevoie de pregătire intensă, iar pe traseu, alături de mine, există o echipă de suport din partea celor de la Centru De Recuperare Medicala Neuroas Kinetik. Fără această echipă mi-ar fi imposibil să trec zilnic de 400 de kilometri.”

 | 3.281 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *