30 de secunde lângă Mika Häkkinen! Un reportaj excelent al bistrițeanului Mircea Meșter!

Mircea Meșter este project manager și redactor șef al revistei Automarket, cea mai vizitată revistă auto online din România. Puțini sunt cei care știu, însă, că Meșter e bistrițean, că a jucat fotbal la Juventus Bistrița și că a început să cocheteze cu jurnalismul în paginile săptămânalului Sportul bistrițean. 

Recent, Mircea Meșter a avut privilegiul să fie copilotul campionului mondial de F1, Mika Hakkinen. Iată ce material a produs ulterior, în revista pe care o conduce:

 

MIRCEA, COPILOTUL LUI MIKA

Da, săptămâna trecută am avut ocazia de a face parte din lista foarte scurtă a celor care au stat la stânga lui Mika în Caparo T1 în cadrul demonstrației din parcarea de la Băneasa Shopping City. De fapt, e mult spus "demonstrație". Pe un "circuit" format dintr-o linie dreaptă de circa 200 de metri care avea la capete două zone largi pentru întoarcere, am fost plimbat de două ori cu mașina. Nu la maximum, pentru că praful din parcare face ca aderența să fie una precară, iar mașina e scumpă. De aceea, senzațiile pe care le-am simțit în Caparo nu s-au apropiat nici pe departe de ceea ce am simțit când am intrat în mașină.

"Hi, Mika. I am honoured to be here", am reușit să-i spun dublului campion de Formula 1 din semianonimitatea pe care mi-o dădeau casca și combinezonul pe care l-am îmbrăcat cu câteva minute înainte. Din toate cuvintele pe care aș fi vrut să i le adresez, dintre toate momentele pe care le-am petrecut fermecat în fața televizorului atunci când începeam să înțeleg maiestuozitatea acestui sport, am reușit să scot doar atât. "Sunt onorat să fiu aici". Iar el mi-a întins mâna și mi-a răspuns simplu, elegant, prea gentil: "Hello, The honour is mine".

Apoi am pornit, iar după câteva zeci de metri am ajuns la capătul liniei drepte, unde Mika a încercat o întoarcere cu frâna de mână. Momentul spectaculos a fost oprit însă de faptul că finlandezul a calat motorul. Cumva încurcat de moment, s-a întors către mine și a rostit doar un "Oups!" amical, după care am auzit un râset înfundat în spatele căștii. I-am răspuns: "That was funny". După câteva încercări de repornire a motorului, Caparo a zburat până în cealaltă parte a mini-circuitului, unde de data asta i-a ieșit întoarcerea. Satisfacția a luat forma unui cuvânt prelung: "Yeeeeeah!", l-am auzit pe finlandez, care a accelerat brutal spre mijlocul liniei, acolo unde ne așteptau mecanicii care se ocupau de "sănătatea" lui Caparo. 

Vezi întreg materialul AICI!

 | 1.539 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *