”În 3-5 ani, se dărâmă o tribună, mor oameni! Trebuie să cumpărăm stadionul, pentru că nu-l va cumpăra nimeni!”

Viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, a vorbit, în cadrul emisiunii ACTUAL INFO, moderată de Augustin Danci, despre situația Stadionului “Jean Pădureanu” din Bistrița.

“Oricum trebuie să cumpărăm stadionul, pentru că nu-l va cumpăra nimeni. Municipalitatea trebuie să cumpere stadionul, pentru că e un pericol imediat. În 3-5 ani se dărâmă o tribună, mor oameni. Va trebui să îl cumpărăm și să îi dăm o destinație. Ori mergem cu demolarea și reconstrucția unui stadion nou pe același amplasament sau dacă… întrebăm printr-un referendum… vom avea un stadion nou în Wonderland și dacă bistrițenii doresc două stadioane, construim două stadioane. Însă propunerea mea este stadion nou în Wonderland și extinderea parcului municipal. Dar acest parc înseamnă ieșirea lui la râu, zonă de promenadă și terenuri de sport, piste de bicicliști în tot parcul și pe malul apei, pistă de alergare, două-trei terenuri de baschet și de volei.

Am dat drumul, de o lună și jumătate, la comisia de negociere de achiziționare de noi terenuri, pentru extinderea parcului municipal și aici este vorba și de stadion. Am avut o primă întâlnire și cu domnul Vasile Urs (n.r. – lichidatorul) în urmă cu două săptămâni. Din ultima publicație de anunț am văzut că prețul de licitație este de 6 milioane de euro, cu constituirea garanției de 650.000 de euro, pentru a participa la licitație. Noi o să facem o ofertă. Vom analiza documentele, acte de proveniență, extras CF, analizăm documentele, discutăm în comisie și mergem cu propunere în Consiliul Local. O să facem o ofertă pentru cumpărarea stadionului”, a explicat Cristian Niculae.

“Eu cred că vom găsi soluții și că vom cădea la o înțelegere cu lichidatorul. E posibil să se realizeze anul acesta, e posibil să se realizeze la începutul anului viitor. Interesul municipalității este să se cumpere cât mai repede această bază sportivă, la un preț cât mai mic și o să fac ce îmi stă în putere ca să se realizeze acest lucru. După aceea, prin consultarea populației, să îi dăm o destinație”, a mai spus Niculae.

Vezi mai jos toată emisiunea

https://www.facebook.com/watch/?v=987570391684669

 | 1.876 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *