2008 / 2009 ”“ o nouă campanie în Liga I-a

2008 / 2009 ”“ o nouă campanie în Liga I-a

Nici nu s-a încheiat anul competițional 2007/2008 (urmează omologarea definitivă a rezultatelor și publicarea clasamentelor) și preocuparea „administratorilor de fotbal” pentru viitorul sezon intră în actualitate.

Cel mai reprezentativ club al județului nostru, ACF GLORIA 1922, își află efectivele în vacanță și refacere. Dar staff-ul tehnic pe toate palierele de vârstă și măiestrie ale clubului se află în alertă. Se analizează tehnic, la rece, fără menajamente, ce-a fost bine, ce nu, ce trebuie perpetuat, ce trebuie înlăturat, ce e necesar de adăugat ș.a. Sub bagheta lui Ioan Ovidiu Sabău corpul tehnic se pregătește să prezinte spre validare conducerii clubului ansamblul de măsuri proiectate a îmbunătăți performanța viitoare. Apoi întreg executivul se va racorda la transformarea proiectelor în realizări concrete.

O nouă selecție la toate nivelele va reprezenta veriga de start a noii etape de pregătire. Se vor „înnobila” loturile. Se vor demara acțiuni noi: de infuzare a tineretului cu reale aptitudini.

Procesul de pregătire va fi modelat potrivit cu valorile integrate în echipele reprezentative. Exigențe se vor exercita în funcție de obiective și nivel de măiestrie pe factorii pregătirii fizice, tehnice, tactice, complementari cu cei de pregătire tehnică și moral-volitivă. Investigațiile periodice, inclusiv jocurile, vor oferi relații asupra reacției echipelor la pregătirea administrată. Cu siguranță se vot integra, în exprimarea în teren, noutăți de la campionatul european, pentru că cei ce vor îmbrățișa mai repede „noile descoperiri” vor putea să se bucure de rezultate.

Continuă cu multă atenție lucrările de modernizare a stadionului municipal GLORIA, atât ca atribut de licențiere FRF (admisie în noua ediție a Ligii I), cât și de modelare a funcțiunilor la nivelul cerințelor europene. Terenul central de joc are deja toată infrastructura așezată (drenaj, alimentare cu apă, încălzire electrică), gazonarea va începe în curând, corelată cu lucrările iluminatului nocturn și refacerea pistei de atletism. Alte lucrări vizează tabela de afișaj și radioamplificarea, amenajarea spațiului de sub peluză, montarea instalațiilor de control automat al intrărilor pentru spectatori, refacerea gardurilor de securitate interioară ș.a.

Întreg managementul ACF GLORIA 1922 este în fierbere. Tot ceea ce se întreprinde (mai ales ca primă obligație de admitere) costă bani. Un buget de cel puțin patru milioane de euro necesită această nouă campanie. Nu e deloc ușor să atragi asemenea resurse în arealul bistrițean. Executivul se află într-o mobilizare totală. Și credem că nu vor dezamăgi, mai ales că nu au făcut-o niciodată. Parafrazând „unde nu-s bani, nimic nu e!”, subliniem ingrata misiune care, dacă reușește, este tot o expresie de mare performanță!

Consiliul Director mizează în continuare pe aportul celor ce iubesc Bistrița-Năsăud și echipa Gloria 1922, pe experiența executivului și dorința jucătorilor și a îndrumătorilor lor de a se distinge în focurile competițiilor.

Domnul să ajute tradiția!

 | 163 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On