2 și 3 pentru Ferrari! Lucrurile se complică pentru Mercedes! Dorin Dobra scrie despre F1

            Obișnuiți cu supremația aproape absolută a celor de la Mercedes în ultimii trei ani, începutul de sezon 2017 este o bucurie pentru fanii F1. Rezultatul din Rusia, cu Bottas și Hamilton pe 1 și 4, poate părea o confirmare a acestei supremații. Lucrurile nu stau însă deloc așa deoarece bătălia cu cei de la Ferrari se dă de la egal la egal, poate chiar cu o miime în față pentru echipa roșie.

            Pe o statistică a celor patru Grand Prix-uri din acest an, lucrurile și punctele s-au împărțit la marele fix. Două cu două locuri pentru fiecare echipă, în ultimele două curse cel care a avut pol-position a ajuns pe locul 2. Avem așadar competițe cum de mult nu am mai avut.

            Marea știre, de fapt, din Rusia este aceea că avem un nou câștigător în panoplia piloților ce au reușit să își înscrie numele în rândul marilor piloți învingători pe un circuit. Valteri Bottas este un nume de care vom mai auzi în F1, în patru curse pentru Mercedes reușind un pol-position și un trofeu de câștigător. Iar psihicul nordicilor nu poate fi pentru Hamilton o plastelină cu care acesta să se joace cum ne-a obișnuit să le facă tuturor coechipierilor. Este cazul, așadar, ca Hamilton să-și facă griji, Bottas e mai puternic decât Rosberg.

            În plan general, Red Bull dezamăgește prin inconsistență, Force India impresionează prin consecvență la capitolul clasare în puncte, iar McLaren Honda se zbate într-o neputință ce îl afectează tot mai tare pe marele campion Fernando Alonso.

            Sub umbrela noului acționariat, F1 își continuă periplul tot mai global cu audiențe tot mai mari, spre fericirea celor ce au fost prinși de nervul acestei competiții. Se întrevede un sezon copios.

Dorin Dobra

 

 

 

 

 | 1.487 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *